Opas: Kuinka PC rakennetaan?

Artikkelin kirjoittaja: Manu Pitkänen | 1 kommentti

RehellisyysKivijalkamyymälät
Pienet kaupat elävät suusta suuhun liikkuvan maineen varassa, joten heidän kannalta edullisinta on hoitaa mahdolliset riitatilanteet mahdollisimman kunniakkaasti kotiin. Suuremmilla ketjuilla ei tästä niin suurta huolta ole, joten kiistojen ratkeaminen saattaa kestää jonkin aikaa.

Verkkokaupat
Verkkokaupoilla on hieman sama huoli kuin pienillä kivijalkamyymälöilläkin, sillä verkossa tieto leviää nopeasti eikä tietoa saa poistettua. Hintavertailuja tarjoavilla sivustoilla on monesti osiota, joissa voi kommentoida omien tilauksien sujuvuutta.

Verkkohuutokaupat
Huutokauppasivustot ovat erinomaisia jos haluat hankkia käytettyjä osia. Sinun kannattaa pitää mielessä, että osilla ei enää välttämättä ole valmistajien takuuta voimassa. Yksityisten välisessä kaupassakin takuu raukeaa heti kun raha vaihtaa omistaajaa.

Kannattaa olla varovainen, olen oppinut sen huonoista kokemuksistani. Löysin verkosta erään myyjän, joka oli yli kolmen vuoden ajan rakentanut mainettaan luotettavana myyjänä. Hän keksi sitten siirtyä "eläkkeelle". Ilmeisesti hän halusi aiheuttaa kuhinaa verkkoyhteisössä ja mainostaa samalla myynnissä olevia tavaroitaa, joita hän ei kuitenkaan omistanut. Menetin muutaman satasen tässä huijauksessa.

Huutokaupat ovat silti järkevä paikka ostaa tavaraa, kunhan taloudellinen hyöty on riskiä suurempi. Muista aina suhtautua epäillen kaikkiin myyjiin. Liian varovainen ei voi olla.

Päätelmät

Verkkokaupat myvät alhaisimmilla hinnoilla, mutta toimituskustannusten vuoksi pieniä tavaraeriä ei kannata niistä hankkia. Halvimpia osia kannattaa katsella paikallisista kivijalkamyymälöistä.
HID-laitteiden (human interface devices) kuten näppäimistöjen, hiirien ja peliohjaimien soveltuvuus on yksilöllistä. Kaikkien käteen ei sovi samanlainen hiiri. Siksi kannattaa aina ennen ostamista kokeilla eri malleja käytännössä. Suuret ketjut tarjoavat laajan valikoiman tuotteita ja mahdollisuuden kokeilla niitä.

kommentti 1

OneMember

PC Parts Picker on yksi parhasita sivuista johon on hyvä kasata oma komponenttilista.
Se ilmoittaa myös yhteensopivuusongelmista jos niitä tulee vastaan.
Ainakin suurimmat suomalaiset verkkokaupat on tuon listalla edustettuna.Suomeksi: Foorumin säännöt | Foorumin käyttöopas |
In English: Forum rules | Remember to behave |

Kommentoi artikkelia