Opas: Kuinka PC rakennetaan?

Artikkelin kirjoittaja: Manu Pitkänen | 1 kommentti

Virtalähde ja muut komponentitVäkevää tavaraa

Virtalähde kuuluu kriittisimpiin osiin tietokoneissa. Virheellinen yksilö saattaa hajotessaan viedä mukanaan kasan muita komponentteja, kun taas liian tehoton virtalähde voi aiheuttaa tietokoneen kaatumisen rasituksessa. Kannattaa siis tutustua huolellisesti eri valmistajiin ja heidän komponentteihinsa. Jälleen pätee sanonta, että köyhän ei kannata ostaa halpaa.

Miten tehokas virtalähteen sitten pitäisi olla? Pelikoneen virtasyöpöin komponentti on näytönohjain, mutta prosessori on integroitua näytönohjainta syöpömpi. Verkosta löytyy muutamia laskimia, joilla voi arvioida tarvitun virtalähteen kokoa.

Laskureita voi käyttää hyvillä mielillä peruskäyttöön tarkoitettujen kokoonpanojen kohdalla. Jos suunnittelit tehokasta pelikonetta, niin ATI ja Nvidia helpottavat oloasi. Yhtiöt ovat alkaneet jakaa omia sertifikaattejaan virtalähteille, jotka soveltuvat SLI- tai CrossFireX-kokoonpanoihin.

Muut komponentit

Tietokone ei ole koskaan kokonainen ellei siitä löydy optista asemaa. Jopa kaikkein kitsain kokoaja pystyy ostamaan kirjoittavan DVD-aseman, joiden hinnat verkkokaupoissa on edullisimmillaan muutaman kympin. Blu-ray-asemat sen sijaan ovat höveleiden rahankäyttäjien yksinoikeus, sillä halvimmillaan aseman voi ostaa itselleen 150 dollarilla. Comboasemat eli sellaiset jotka toistavat Blu-ray-levyjä ja kirjoittavat DVD-levyille maksavat jo saman verran kuin BD-R-asemat.

Uudet käyttäjät hakeutuvat edelleen kevyen Windows XP –käyttöjärjestelmän pariin. Heille neuvoksi, että parin kympin investointi romppuasemaan voi säästää hermoja. Voit tarvita sitä AHCI- tai RAID-ohjainten asentamisessa. Rahansa voi käyttää myös erillisen äänikortin, TV-kortin tai muiden erikoisosien hankintaan.

kommentti 1

OneMember

PC Parts Picker on yksi parhasita sivuista johon on hyvä kasata oma komponenttilista.
Se ilmoittaa myös yhteensopivuusongelmista jos niitä tulee vastaan.
Ainakin suurimmat suomalaiset verkkokaupat on tuon listalla edustettuna.Suomeksi: Foorumin säännöt | Foorumin käyttöopas |
In English: Forum rules | Remember to behave |

Kommentoi artikkelia