Opas: Kuinka PC rakennetaan?

Artikkelin kirjoittaja: Manu Pitkänen | 1 kommentti

Prosessorin asentaminenPerinteiset prosessorikannat
15 vuoden ajan prosessoreiden kulmaan on merkattu pieni nuoli ja emolevyn kantaan sen vastinkappale. Tällä yksinkertaisella merkitsemistavalla on asentajia neuvottu asentamaan prosessori emolevylle oikein päin.

AMD on käyttänyt kannoissaan myös puuttuvia pinnejä. Emolevyn kannassa yksi pinnille tarkoitettu reikä on täytetty, jolloin prosessori saadaan kiinnitettyä vain yhdellä tavalla kun prosessorista puuttuu pinni samasta kohtaa.


Prosessoreiden pinnit taittuvan kovin herkästi, joten höveli asentaja saattaa väkisin saada prosessorin väärinpäin emolevylle. Prosessorin asentamisessa ei tarvita lainkaan voimaa, ne suorastaan tippuvat kantaan kiinni kunhan asennat ne oikein päin.


Kun olet varma miten pain prosessori asennetaan, niin aukaise emolevyn kannassa oleva metallinen vipu.

LGA-prosessori

Nuolen lisäksi pinnittömissä prosessoreissa käytetään pieniä koloja (reunoissa), jotka estävät prosessorin kiinnittymisen väärinpäin.


Kun prosessori on asennettu oikein (kuten yllä olevassa kuvassa) niin laske metallilaatta prosessorin päälle ja laske vipu jälleen lukko-asentoon.

kommentti 1

OneMember

PC Parts Picker on yksi parhasita sivuista johon on hyvä kasata oma komponenttilista.
Se ilmoittaa myös yhteensopivuusongelmista jos niitä tulee vastaan.
Ainakin suurimmat suomalaiset verkkokaupat on tuon listalla edustettuna.Suomeksi: Foorumin säännöt | Foorumin käyttöopas |
In English: Forum rules | Remember to behave |

Kommentoi artikkelia