Opas: Kuinka PC rakennetaan?

Artikkelin kirjoittaja: Manu Pitkänen | 1 kommentti

Vaihe 3: Osat yhteen


Viimeinen vaihe on usein se kaikkein nopein. Komponenttien valinta tarvitsee paljon harkintaa eikä parhaimman myyjän etsiminenkään kovin nopeata touhua ole. Muutaman ruuvin ja kaapelin kiinnittäminen ei sen sijaan ole mikään vaativa urakka, aikaa menee korkeintaan pari tuntia.


Matti Meikäläiselle perustyökalut ovat varmasti tuttuja, joten koneen kasaamiseen pitäisi kulua aikaa vähemmän kuin tämän oppaan lukemiseen. Lohdutuksesi voin sanoa, että on erittäin epätodennäköistä että onnistut rikkomaan osasi tai vahingoittamaan itseäsi kunhan muistat pari varoitusta.

Mikään ei ole niin musertavaa kuin hajottaa osan ennen kuin kone on valmis. Suurin riski on staattinen sähkö, joka hajottaa herkästi elektronisia komponentteja.

Sähköstaattinen purkaus

Sähköstaattinen purkaus voi tuhota komponentin, ja näin on monelle jo käynytkin. Kipinäpurkausten välttämiseksi kannattaa kosettaa välillä johonkin metalliseen, kuten vaikkapa tietokonekotelosi metalliosiin, jolloin varaus siirtyy pois sinusta. Kipinäpurkauksia sattuu etenkin kun huoneilma on kuiva. Tietokoneliikkeissä myydään myös maadoitusrannekkeita, joita voi halutessaan käyttää vahinkojen estämiseksi.

Kolhiintuneet komponentit

Komponenttien kolhiminen on periaatteessa helppo estää, mutta erilaiset kolhut rikkovat komponentit paljon todennäköisemmin kuin staattinen sähkö. Ote kovalevystä kirpoaa kovin helposti asennuksen yhteydessä ja pöydällä olevat muut komponentit on helppo töytäistä lattialle. Suosittelisin siis minimoimaan pudotuskorkeuden. Kokoa tietokoneesi lattialla ja säilytä komponentit tuotepakkauksissa siihen asti kun asennat ne.

Joidenkin osien kiinnittämisessä tarvitaan aika paljon voimaa, mutta muista kohdella komponentteja varoen.

kommentti 1

OneMember

PC Parts Picker on yksi parhasita sivuista johon on hyvä kasata oma komponenttilista.
Se ilmoittaa myös yhteensopivuusongelmista jos niitä tulee vastaan.
Ainakin suurimmat suomalaiset verkkokaupat on tuon listalla edustettuna.Suomeksi: Foorumin säännöt | Foorumin käyttöopas |
In English: Forum rules | Remember to behave |

Kommentoi artikkelia