Opas: Kuinka PC rakennetaan?

Artikkelin kirjoittaja: Manu Pitkänen | 1 kommentti

Virtalähteen ja emolevyn asennusKotelon esivalmistelut

Useimmat kotelot tukevat laajasti erilaisia emolevykokoja. Kotelossa olevilla kiinnitysrei’illä emolevy kiinnitetään koteloon, niin että emolevy on maadoitettu. Maadoituksella saadaan minimoitua signaaliahäiritsevää RFI:tä.


Niin sanottujen kuumien lähteiden estämiseksi kotelovalmistajat toimittavat kotelon mukana erilliset korokepalat, joilla saadaan ilmatila kotelon ja emolevyn välille. On tärkeä huomata, että korokepalat tulee asennetuksi oikeisiin kohtiin, sillä väärässä paikassa oleva metallinen koroke saattaa aiheuttaa vakaavia vaurioita emolevylle. Yleensä kone ei kuitenkaan käynnisty lainkaan jos koroke on väärässä kohtaa.


Emolevyjen takapaneeliliitäntöjen paikat poikkeavat toisistaan huomattavasti, minkä takia toimittavat emolevyjen mukana oman takapaneelisuojalevyn, joka napsahtaa mukavasti standardikokoiseen paikkaan. Koteloiden mukana on myös oma suojalevy, mutta ne perustuvat vanhanaikaisiin liitäntäsijoitteluihin eivätkä välttämättä sovi yhteen emolevysi kanssa.


Suojalevyssä on paikkojen kohdalla maadoitusliuskoja, kuten alla olevasta kuvasta näkyy. Ne ovat yleensä esitaivutettuja, mutta ne tulee vääntää noin 90 asteen kulmaan jotteivat ne oli liitäntöjen tiellä. Vasemmanpuoleinen liuska on taivutettu oikein.


Tarkista vielä korokkeiden sijainnit ennen kuin alat asentamaan emolevyä koteloon. Emolevyn asentamisessa ei ole suurta ongelmaa, takapaneelin maadoitusliuskat voivat tehdä siitä hieman hankalaa. Kun emolevy on paikoillaan, niin kiinnitä ruuvit. Laita ensimmäiset ruuvit niin, ettei emolevy pääse vääntymään muiden ruuvien kiinnittämisen myötä.


Virtalähde on yleensä kaikkein helpoin asentaa ennen emolevyä. Se kiinnitetään tavanomaisesti neljällä ruuvilla.

kommentti 1

OneMember

PC Parts Picker on yksi parhasita sivuista johon on hyvä kasata oma komponenttilista.
Se ilmoittaa myös yhteensopivuusongelmista jos niitä tulee vastaan.
Ainakin suurimmat suomalaiset verkkokaupat on tuon listalla edustettuna.Suomeksi: Foorumin säännöt | Foorumin käyttöopas |
In English: Forum rules | Remember to behave |

Kommentoi artikkelia