Opas: Kuinka PC rakennetaan?

Artikkelin kirjoittaja: Manu Pitkänen | 1 kommentti

Muiden komponenttien asennusMuistien ja laajennuskorttien asennus
Muistien asentaminen on helppoa, sillä ne sopivat paikkaansa vain ja ainoastaan oikeinpäin. Muistin keskellä, ei kuitenkaan keskipisteessä, on pieni lovi joka sopii DIMM-paikan kohouman kanssa vain yhdellä tavalla. Muistien asentaminen vaatii voimaa. Kun muisti on oikeinpäin, niin paina muistia paikkaan kunnes kuuluu "klik" ja sivulla olevat lukot nousevat pystyasentoon.


Meidän koneeseen tuli kaksi muistimoduulia, ja asensimme ne niin sanottuun dual-channel-tilaan. Katso emolevysi ohjekirjasta millä tavoin sinun on laitettava muistit jotta saisit saman tilan käyttöösi.


Tarkista myös muistipaikkojen täyttöjärjestys, sillä ne poikkeavat emolevykohtaisesti. Erityisen tarkka kannattaa olla LGA 1156- ja LGA 1366 –kantaisten emolevyjen kohdalla koska niissä prosessorista päin katsottuna toinen muistipaikka on yleensä se, johon ensimmäinen muistimoduli tulee asentaa.


Vaikka emolevyltämme löytyi integroitu näytönohjain, niin päätimme asentaa koneeseemme erillisen näytönohjaimen sen paremman suorituskyvyn takia. Näytönohjain kuuluu painaa niin syvälle PCIe-paikkaan, että kannassa oleva lukko kiinnittyy emolevyllä olevaan aukkoon. Kiinnittemet löytyy useimmista PCIe x16 –paikoista, mutta niitä ei löydy hitaammista PCI- tai PCIe x1 –paikoista.
Laajennuskortti kannattaa kiinnittää vielä ruuvilla koteloon kiinni.

Asemien asentaminen

Asemat asennetaan yleensä tiheäkierteisillä ruuveilla jos kyse on ulkoisesta asemasta ja harvakierteisillä ruuveilla jos kyse on sisäisesta asemasta. Ulkoiset asemat saa monesti liu’utettua kotelon etuosasta, kun suuremmat sisäiset asemat pitää viedä koteloon sisäkautta.

kommentti 1

OneMember

PC Parts Picker on yksi parhasita sivuista johon on hyvä kasata oma komponenttilista.
Se ilmoittaa myös yhteensopivuusongelmista jos niitä tulee vastaan.
Ainakin suurimmat suomalaiset verkkokaupat on tuon listalla edustettuna.Suomeksi: Foorumin säännöt | Foorumin käyttöopas |
In English: Forum rules | Remember to behave |

Kommentoi artikkelia