Opas: Työpöytänäyttöjen teknologiaa ja terminologiaa

Artikkelin kirjoittaja: Panu Roivas

JohdantoTyöpöytänäyttöjen osalta käytössä on lukematon määrä erilaisia teknologioita ja brändinimikkeitä, joiden ymmärtäminen voi käydä ylivoimaiseksi useimmille uutta näyttöä ostaville. Tämä artikkeli on tarkoitettu ostajan oppaaksi uutta näyttöä etsivälle, ja näyttöjen ominaisuuksista kiinnostuneille. Tarkoituksena on käydä läpi tämän hetken markkinoilta löytyvät käytössä olevia yleisiä teknologioita, ja antaa niistä nopea ja helposti ymmärrettävä kuvaus.

Tarjolla on myös erillinen artikkeli, josta löydät ohjeita uuden näytön ongelmien tarkistamiseen, kalibrointiin sekä virkistystaajuuden ylikellotukseen.

Teknologiaoppaiden lisäksi sivuiltamme löydät myös erillisen suositusartikkelin, jossa listaamme markkinoilta tällä hetkellä löytyviä suositeltuja näyttöjä. Listausartikkelia on tarkoitus päivittää useampi kerta vuodessa sitä mukaa kun näyttömarkkinat muuttuvat ja päivitys nousee ajankohtaiseksi.

Jos tästä oppaasta puuttuu mielestäsi ostopäätöstä tehdessä tärkeitä asioita, tai muita mainitsemisen arvoisia seikkoja, mainitse niistä kommenteissa. Tarkoituksena on päivittää tätä artikkelia jatkossa ja hioa siitä jatkossa toimiva opas näyttöarvostelujemme referenssioppaaksi.

Kommentoi artikkelia