Opas: Kuinka PC rakennetaan?

Artikkelin kirjoittaja: Manu Pitkänen | 1 kommentti

Vaihe 2: Kauppiaan valinta


Nyt kun olet päättänyt osasi ja olet tehnyt vaikealta tuntuvat asiat itsellesi ymmärettäviksi, niin on rahan aika vaihtaa omistajaa. Rahaa on nyt paljon pelissä, joten haluat varmasti kaiken sujuvan niin hyvin kuin se vain suinkin on mahdollista. Nyt sinun edessäsi on kysymys: mistä osasi ostat?


Kokeneilla jampoilla on omat lempikauppiaat, joita he tykkäävät ehdottaa sinullekin. Vaikka jokin kauppa sopii hänelle, niin se ei välttämättä ole sopiva paikka sinulle. Jokaisella kaupalla on omat vahvuudet ja heikkoudet. Sinulla on mahdollisuus valita ostopaikkasi isojen kauppojen, pienempien paikallisten kauppojen, eri kokoisten verkkokauppojen ja yksityisten kauppiaiden joukosta. Edellä mainitut eroavat toisistaan takuuasioiden, valikoiman, hinnan ja mukavuuden suhteen.

SujuvuusVerkkokaupat

Nykyään kaikilla ei ole aikaa tai viitseliäisyyttä alkaa shoppailemaan. Onneksi verkossa ei tarvitse surfata jokaista verkkokauppa erikseen, vaan erilaiset hintavertailupalvelut nopeuttava tuotteiden hintojen vertailua eri kaupoissa. Esimerkkinä hintavertailupalvelusta mainittakoon Afterdawn.fi-sivustolta löytyvä Tuotevertailu.

Kivijalkamyymälät
Osien ostaminen paikallisesta tietokonekaupasta vähentää parhaimmillaan sinun odotusaikaasi, etkä joudu niin herkästi inventaariovedätyksen uhriksi. Toisaalta pienemmistä kaupoista voi olla aika hankala löytää juuri sitä osaa jota sinä etsit.

Sen lisäksi että saat hakemasi tavarat heti käteesi, niin kivijalkamyymälöistä löytyy monesti esittelymalleja. Saat siis heti tuntumaa hakemaasi näppäimistöön, vertailla eri hiirien painoja tai näyttöpäätteiden kuvanlaatua. Tuotteiden näkeminen suoraan edessä auttaa myös luomaan näkemyksen osan visuaalisesta vaikutuksesta huoneeseessasi, mitä ei voi valokuvista helposti tehdä.

kommentti 1

OneMember

PC Parts Picker on yksi parhasita sivuista johon on hyvä kasata oma komponenttilista.
Se ilmoittaa myös yhteensopivuusongelmista jos niitä tulee vastaan.
Ainakin suurimmat suomalaiset verkkokaupat on tuon listalla edustettuna.Suomeksi: Foorumin säännöt | Foorumin käyttöopas |
In English: Forum rules | Remember to behave |

Kommentoi artikkelia