Budjettiluokan alustat: yhdeksän H55- ja H57-emolevyä vertailussa

Artikkelin kirjoittaja: Manu Pitkänen | 0 kommenttia

Foxconn H55MX-S


Foxconn antoi ainoana microATX-emolevyn testiimme. Siitä löytyy kaksi muistipaikkaa, joten ei ole yllätyskään että H55MX-S on testimme halvin emolevy. Ominaisuudet ovat täysin riittäviä niille, jotka eivät harrasta ylikellottamista. Emolevyn DVI-I-ulostulo tukee oikeasti DVI-VGA-adapteria. Emolevystä löytyy lisäksi HDMI-ulostulo.


H55MX-S:stä löytyy erillistä näytönohjainta varten PCIe 2.0 x16 –paikka. Heidän jotka haluavat käyttää samanaikaisesti integroitua ja erillistä näytönohjainta, tulee laittaa näytönohjain x4- tai PCI-paikkoja.Emolevystä löytyy romppuasemaa varten headeri sekä sisäinen sarjaportti. Rinnakkaisportin puute on kuitenkin päivittäjien kannalta isohko miinus.

Kahden slotin näytönohjaimet eivät selvästikään ole tarkoitettu Foxconnin emolevylle. Huomasimme, että GeForce GTX 260 esti pääsyn kahteen SATA-porttiin. Huolestuttavampana pidän kuitenkin etupaneeliadioliitännän sijoitusta taka-alakulmaan, jonne on vaikea päästä lyhyillä kaapeleilla.

BIOS-ominaisuudet

BIOSista saa tuunattua ainoastaan DRAMin nopeutta, ajoituksia ja jännitteitä. Prosessorin kerrointa saa muutettua alemmaksi, mutta BCLK-taajuutta ja ytimen jännitettä saa muutettua ainoastaan ohjelmallisesti.VarusteluH55MX-S on halvin katsauksessamme oleva emolevy, joten ei kannata odottaa kummoista varustelutasoa. Kuten aiemmissakin emolevyissä, tässäkin emolevyssäkin tulee mukana ainoastaan kaksi SATA-kaapelia. Olisimme toivoneet kuitenkin, että mukana olisi saanut vielä DVI-VGA-adapterin, koska VGA-ulosuloa ei muuten löydy emolevyltä.

Kommentoi artikkelia