Budjettiluokan alustat: yhdeksän H55- ja H57-emolevyä vertailussa

Artikkelin kirjoittaja: Manu Pitkänen | 0 kommenttia

Budjettiluokan alustat: yhdeksän H55– ja H57-emolevyä vertailussaOnko koko ominaisuus?Intelin uudet H55- ja H57-piirisarjat vetoavat varmasti sekä kotiteatteri- ja toimistokonerakentajiin, sillä Intelin uusimpien prosessorien integroidusta näytönohjaimesta löytyy myös HDCP-tuellinen audioväylä ja tuki kahdelle näytölle. Tutkimme yhdeksää budjettiluokan emolevyä ja selvitämme mihin ne oikein pystyvät.

H55- ja H57-piirisarjoilla on edellytykset yleistyä kokoonpanoissa paremmin kuin P55, joka tuotiin markkinoille Lynnfield-pohjaisten Core i5- ja Core i7-prosessoreiden mukana. H55- ja H57-piirisarjat ovat matalan hintaluokan piirisarjoja ja ovat suunnattu hintatietoisille ihmisille, joille hinta menee suorituskyvyn edelle.

Huomasimme, että valtaosa lukijoistamme ovat kiinnostuneita halvimmista emolevyistä, joten siksi painotamme artikkelissa hinta-laatusuhdetta. Pyysimme eri emolevyvalmistajia lähettämään emolevyjään meille, joissa he ajattelivat olevan paras ominaisuus-hintasuhde.Vastapalloon tuli erilainen joukko ATX, microATX ja mini-ITX-emolevyjä, joissa edullisuus ilmenee kussakin emolevyssä omalla tavallaan. Seuraavalla sivulla tulemme huomaamaan että microATX-emolevyissä on laajimmat ominaisuudet, kun suuremmat ja pienemmät emolevyt erottuvat toisistaan vain koon puolesta.Huomasimme artikkelia tehdessämme, että Intelin H57-piirisarja on toimintaperiaatteidensa puolesta hyvin samankaltainen kuin edullisempi H55. Aiemmassa on vain enemmän USB 2.0 –portteja ja Rapid Storage Technology, jolla saadaan käyttöön ohjelmistopohjainen RAID.

Kommentoi artikkelia