Budjettiluokan alustat: yhdeksän H55- ja H57-emolevyä vertailussa

Artikkelin kirjoittaja: Manu Pitkänen | 0 kommenttia

Asus P7H55D-M EVO


Kalliimpia emolevyjä valmistava Asus vie ominaisuudet korkeammalla tasolle P7H55D-M EVO –emolevyn myötä. Siitä löytyy muun muassa USB 3.0-, eSATA- ja Ultra ATA –ohjaimet. Lisäksi prosessorin virransyötästä vastaa 8+3 –vaiheinen VRM.Emolevyn kaksi USB 3.0 –porttia saavat suurimman huomion HTPC-rakentajilta, mutta miksei myös pelaajilta.Suhtaudumme epäilevästi P7H55D-M EVO:n etupaneeliaudioheaderin sijoitteluun. Tämä sama aihe aiheutti porua jo viime vuoden syksyllä. PCIe x16- ja PCIe x1-paikkojen vaihto on hankalampi tyrmätä.
Emolevyssä käytetty sijoittelu hankaloittaa riser-korttien käyttöä matalaprofiilisissa koteloissa.

Omalaatuisena piirteenä Asuksen emolevyssä on MemOK-painike. Se mahdollistaa muistien taajuuksien ja ajoitusen madaltamisen, joka helpottaa hankalien muistimoduulien asentamista.

BIOS-ominaisuudet
Emolevystä löytyy hyvät perusylikellotusominaisuudet, joten se on ihan varteenotettava vaihtoehto pieniin pelikoneisiin.Tärkeimpiin asetuksiin pääsee käsiksi Ai Tweaker –valikon kautta. Load-Line Calibration –ominaisuuden avulla jännitteen muutokset saadaan aiempaa paremmin vastaamaan rasituksen edellyttämää tasoa.Muisiasetukset ovat hieman kattavammat, mutta Asus tarjoaa mahdollisuuden jättää asetukset automaatti-asentoon ajoituskohtaisesti, joka helpottaa käsin säätämistä.Kahdeksalle BIOS-profiilille on varattu tallennuspaikka.

Varustelu

Kuten ASRock, niin Asuskin aiheuttaa pettymyksen myyntipakkauksen varustelutasossa. Ainoastaan kaksi SATA-kaapelia on mukana, mutta Ultra ATA –kaapelin sisällyttäminen yllätti.

Kommentoi artikkelia