Viisi AMD 890FX-pohjaista emolevyä vertailussa

Artikkelin kirjoittaja: Manu Pitkänen | 0 kommenttia

Kilpailu käy raivokkaanaSATA 6 Gb/s ja kaksi USB 2.0 porttia ovat uudistaneet AMD:n lippulaivanorthbridgen mallinimeksi 890FX. Muutamat valmistajat ovat ottaneet nämä uudistukset emolevyihinsä ja tällä kertaa tutkimme niistä viittä esimerkkiä.

AMD:n tehokkain piirisarja on kuin Inteliä kohti osoitettu syyttävä sormi pelaajien tarpeiden laiminlyömisestä. AMD tarjoaa 42 kaistaisen PCIe 2.0 ?väylän ja keskihintaisena tuotteena se lyö mukisematta Intelin kilpailevan tuotteen X58:n, josta ei löydy kuin 36 kaistainen PCIe 2.0. Älkäämme unohtako SB850-southbridgeä, joka tuo AMD-koneisiin vielä SATA 6 Gb/s ?ohjaimen, jota ei vielä Intel-kokoonpanoista löydy. Ero on vielä sanoinkuvaamattomampi verrattuna Intelin 16-kaistaiseen LGA 1156 ?alustoihin.

Intelin etuna on kuitenkin tuki sekä CrossFirelle että SLI:lle, muutoin Intel ei ole vähät välittänyt asiakkaidensa rahoista, muuta kuin että ne tulevat yhtiölle. AMD ei toisaalta voi tarjota kuin tuen CrossFirelle.

Joku voisi väittää AMD:n panostavan piirisarjaansa vain voittaakseen itselleen lisää asiakkaita suoritinmarkkinoille. Vaikka näin olisikin, se ei poista sitä faktaa, että AMD tarjoaa ylivoimaisen hinta-laatusuhteen pelaajille. Aiemmat testimme ovat jo osoittaneet useasti sen, ettei AMD:n prosessorit pysty haastamaan Inteliä kuin tietyissä ohjelmissa, useimmissa peleissä.


Näyttää selvältä, että kuka tahansa pelaaja joka haluaa parhaimman mahdollisen pelikokemuksen, on katsottava AMD-alustojen perään. Mutta mikä niistä on järkevin? Otetaan selvää.

Kommentoi artikkelia