Budjettiluokan alustat: yhdeksän H55- ja H57-emolevyä vertailussa

Artikkelin kirjoittaja: Manu Pitkänen | 0 kommenttia

MSI H55M-ED55


MSI liittyy pelaajille suunnattujen microATX-emolevyjen kerhoon. MSI liehittelee ei-pelaajia tarjoamalla DVI-, HDMI- ja VGA-ulostulot, jotka tukevat kahta näyttöä Clarkdale-prosessoreiden integroidulla näytönohjaimella.


MSI on ajatellut ylikellottajia viisivaiheisen virransyötön muodossa. MSI on lisännyt emolevylle myös OC Genie –ylikellotuspainikkeet.

Pelaajasuuntautuneisuus näkyy viimeistään kahdesta PCIe x16 –pituisesta paikasta. Toinen paikoista on kuitenkinen ainoastaan nelikaistainen ja kukin kaista toimii puolella nopeudella. H55M-ED55 sopii erinomaisesti kokoonpanoihin, joissa tarvitaan ainoastaan yhtä näytönohjainta. Hyvien ylikellotusominaiuuksiensa ja laajennuspaikkasijoittelunsa ansiosta H55M-ED55 päihittää P55-edeltäjänsä, kuten P55M-GD45:n.

Oman kokemuksemme perusteella H55M-ED55:n ulkoasu ei ole täydellinen kompakteja kokoonpanoja ajatellen. Esimerkiksi neljä eteenpäin suunattua SATA-porttia mahdollistavat pitkien näytönohjainten asentamisen, mutta monissa microAT-koteloissa ei ole mahdollisuutta asentaa SATA-kaapeleita tästä suunnasta. Lisäksi olemme aiemmissa artikkeleissa huomanneet, että etupaneeliaudioliittimen sijoittaminen alatakakulmaan on kelvoton ajatus.

Keskihintaisista ja hintavimmista microATX-koteloista löytyy yleensä edestä FireWire-liitin. MSI:n emolevystä kuitenkaan löydy tukea FireWirelle.

BIOS-ominaisuudet

Kuten odottaa saattaa, H55M-ED55:stä löytyy laaja alikoima ylikellotusominaisuuksia.H55M-ED55 tukee esimerkiksi prosessorin jännitettä 0,3 voltin verran yli vakiojännitteen ja muistijännitettö aina 2,43 volttiin saakka. MSI on lisännyt vREF-asetuksen muistien ylikellottajia varten ja GPU-jänniteasetuksen niitä varten, jotka hakevat korkeita pisteitä 3DMarkista integroidulla näytönohjaimella.


Kuten isommissa siskoissakin, H55M-ED55:ssä ylikellottaminen on tehty hankalammaksi kun sen oikeasti tarvitsisi olla. Molempien muistikanavien säädöt on oletuksena asetettu manuaaliseksi, jolloin muistisäädöt pitää tehdä molemmille kanaville erikseen.BIOS-profiileita on mahdollista tallentaan kuusi kappaletta suojatulle BIOS IC –alueelle.

Varustelu


Emolevyn mukana toimitetaan neljä SATA-kaapelia ja yksi SATA-virtakaapeliadapteri.

Kommentoi artikkelia