Budjettiluokan alustat: yhdeksän H55- ja H57-emolevyä vertailussa

Artikkelin kirjoittaja: Manu Pitkänen | 0 kommenttia

ECS H55H-I Mini-ITX


Pyysimme valmistajilta emolevyä, josta löytyy paras ominaisuus-hinta-suhde. ECS yllätti totaalisesti meidät kauppaamalla mini-ITX-levyä. Pienuudestaan huolimatta H55H-I:stä löytyy kahden näytön tuki HDMI-, DVI-, tai VGA-ulostulojen kautta. Siinä on myös eSATA-portti ja koaksaalinen sekä optinen ulostulo audiolle.Monet ovat jossakin vaiheessa ihmetelleet miksi mini-ITX-koteloissa on kaksi laajennuskorttipaikkaa, kun emolevyltä löytyy ainoastaan yksi. Vastaus on tietysti siinä, että koteloihin saa mahdutettua tehokkaankin näytönohjaimen, jotka vievät kahden laajennuspaikan verran tilaa. H55H-I sopii hyvin ultra-keveisiin pelikoneisiin, vaikkakin tarpeeksi tehokkaan virtalähteen tähän kokoluokkaan saattaa tuottaa ongelmia.H55H-I:tä on hankala kritisoida sen ulkoasusta ilman että sitä vertaa johonkin millaista ei ole edes olemassa. Mini-ITX ei kokostandardina jätä paljoa tilaa valinnan varaa emolevyn piirisarjan suhteen, joten usein olet pakotettu VIAn piirisarjoihin.

BIOS-ominaisuudet

ECS yllättää H55H-I:n ylikellotusominaisuuksilla. Jännite- ja taajuusasetusten ylärajat ovat niin korkealla, että niillä kyllä löytää komponenttien rajat, ainakin niiden jotka ylipäätään mahtuvat tämän kokoluokan kokoonpanoihin.


Suorituskyky-tason asettaminen tilaan "Enhanced" paljastaa prosessorin kerroinasetukset, mutta tietokone ei tahtonut käynnistyä. Muutoin asetukset ovat erinomaiset ajoitusten, taajuuksien ja jänniteiden suhteen.

VarusteluEmolevyn mukana tulee kaksi SATA-kaapelia. Ellemme huomioisi kokostandardin aiheuttamat kapasiteettirajoitteet kotelossa, niin pitäisimme varusteulua huonona.

Kommentoi artikkelia