Nettiselainten Grand Prix VI: Firefox 6, Chrome 13, Mac OS X Lion

Artikkelin kirjoittaja: Teemu Laitila | 1 kommentti

Suorituskykytesti: HTML5


JSGameBenchMozillan Firefox ottaa helpon voiton Facebook JSGameBench -testissä ja IE9 sijoittuu vankasti toiselle sijalle. Kauemmaksi jäävät kolmanneksi sijoittuva Chrome sekä Safari neljännelle sijalle ja Opera viidennelle sijalle.
OS X:n tapauksessa IE9 ei osallistu testiin ja lisäksi Chromen ja Firefoxin Mac-versiot eivät tue HTML5-tekniikan laitteistokiihdytystä kun taas Safarista se löytyy, mikä tekee Safarista ainoan varteenotettavan selaimen HTML5-käyttöön Mac OS -alustalla. Toiseksi tulee Chrome ja sitä seuraa Firefox. Opera on ainut selain, joka ei tue minkäänlaista HTML5-laitteistokiihdytystä ja jää siten ymmärrettävästi viimeiseksi.

GUIMark 2 HTML5

Alla olevasta taulukosta käy ilmi eri selainten suorituskyky GUIMark 2 HTML -testissä Windows 7 -alustalla.Tässä taulukossa samat selaimet kilpailevat Mac OS X Lion -käyttöjärjestelmällä.Viimeisessä taulukossa alatestien tulokset on yhdistetty kokonaispisteiksi kutakin alustaa kohden.Windows-alustalla Firefox 6 ottaa johtopaikan ja kakkoseksi sijoittuu IE9, joka häviää vain kahdella ruudulla sekuntia kohden. Chrome 13 on kolmas ja jää jo 10 FPS jälkeen voittajasta. Safari 5.1 ohittaa juuri ja juuri Operan yltäen neljännelle paikalle noin 30 FPS:n tuloksella.

OS X -alustalla ajettu Safari ottaa kuitenkin koko testin ykkössijan saavuttaen lähes 50 FPS tuloksen. Firefox 6 ottaa kakkossijan 32 FPS:n lukemillaan kun Opera tulee kolmanneksi 30 FPS:n voimin. Chrome 13 jää viimeiseksi 26 FPS:n saavutuksellaan.

Asteroids HTML5 Canvas 2DWindows-alustalla IE9 ottaa selkeän johtopaikan Asteroids HTML5 Canvas 2D -testissä. Safari parantaa suoritustaan edelliseen versioon nähden ja nousee neljänneltä sijalta testin kakkoseksi. Googlen Chrome sijoittuu tiukasti Safarin jälkeen. Opera jää neljänneksi ja Firefox on viimeinen nihkeällä alle 30 FPS:n tuloksellaan.

Tässäkin testissä korkeimmat pistemäärät saavutetaan OS X -alustalla. Safari 5.1 jättää muut selaimet kuin seisomaan ja saavuttaa lähes huimat 80 ruutua sekunnissa. Seuraavalle sijalle yltää Opera saavuttaen huomattavasti heikomman 36 FPS:n tuloksen. Kolmanneksi tulee Chrome 33 FPS lukemilla ja viimeinen on edelleen Firefox 22 FPS:n tuloksellaan.

Natiivilla alustallaan toimiva Safari antaa Windows-alustalla pyöriville Firefoxille ja IE9:lle todella kovan vastuksen HTML5-suorituskyvyn suhteen.

kommentti 1

Croft

EDIT: Tarkemmin luettuna turha oli huomioni koska käännös on täynnä erilaisia virheitä. :]

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 13. tammikuuta, 2012 @ 6:12

Kommentoi artikkelia