Arvostelu: Logitech Ergo K860

Artikkelin kirjoittaja: Janne Yli-KorhonenLogitech Ergo K860 -näppäimistö, kuten pitkälti muutkin ergonomiset näppäimistöt, on suunniteltu tarjoamaan luonnollinen kirjoitusasento, joka ehkäisee ranteiden rasitusta, väsymistä ja kipeytymistä. Ergo K860 on muotoilultaan kaareva ja sen näppäimet on jaettu kahteen osaan. Lisäksi näppäimistössä on pehmustettu rannetuki, joka on myös muotoiltu kaarevaksi.

Itsellä ei löytynyt aiempia kokemuksia ergonomisista näppäimistöistä, joten tässä mielessä Ergo K860 oli mielenkiintoinen testattava laite. Muutamien päivien jälkeen näppäimistöön ja sen tyyliin tottui, jonka jälkeen kirjoittaminen alkoi sujumaan kohtuullisen tehokkaasti ilman suurempia määriä virhepainalluksia.

Muotoilu on siis erinomaisella tasolla ja tältä osin näppäimistöä on erittäin miellyttävä käyttää. Näppäimistöstä löytyy mielenkiintoisia ominaisuuksia, kuten Flow-tekniikka ja kolme Easy-Switch-painiketta, jotka laajentavat käyttökohteita mukavasti. Omat puutteensa toki myös löytyy, sillä pitkä käyttöaika saavutetaan ilman taustavalaistusta.

Ergo K860 hinta on 119 euroa, joka on kohtuullisen korkea, mikäli aiempia kokemuksia tällaisista ergonomisista näppäimistöistä ei löydy. Mikäli taas kokemuksia löytyy, tätä näppäimistöä on paljon helpompi suositella.

Tekniset tiedot


Mitat: 233 mm x 456 mm x 48 mm
Paino: 1160 grammaa
Liitettävyys: 2,4 GHz:n yhteys USB-vastaanottimen välityksellä, Bluetooth LE -tekniikka
Näppäimet: 36, Logitech Perfect Stroke, kestävyys 10 miljoonaa painalluskertaa
Yhteensopivuus: PC ja Mac
Virta: 2x AAA-paristo (toimitetaan pakkauksen mukana), kesto jopa kaksi vuotta
Muuta: Logitech Flow, Logitech Options -ohjelmisto
Hinta: 119 euroa

Kommentoi artikkelia