Arvostelu: Logitech Ergo K860

Artikkelin kirjoittaja: Janne Yli-Korhonen

Rakenne
Rakenteeltaan Ergo K860 on muovia, jonka myötä painoa kertyy 1160 grammaa. Näppäimistön mitat ovat 233 mm x 456 mm x 48 mm. Muovisesta rakenteesta huolimatta näppäimistö on vakaa sekä kestävän tuntuinen. Kaareva rakenne ei taivu, vaikka näppäimistöä painaisi keskeltä.

Näppäimistön pohjassa on viisi kumitassua, jota pitävät näppäimistön pöydällä. Näppäimistö on suunniteltu myös käytettäväksi seisaaltaan. Pohjan alareunassa sijaitsevat jalat, joiden korkeutta voi säätää 4° ja 7° väliltä. Pohjassa sijaitsee näkyvillä kymmenen ruuvia ja lisäksi yksi ruuvi löytyy kannen alta. Kaikkien näkyvien ruuvien poistettua en kuitenkaan saanut näppäimistöä avattua, joten lisää ruuveja on todennäköisesti piilotettu kumitassujen alle.
Näppäimistössä on pehmustettu rannetuki, joka on osa näppäimistöä eli sitä ei voi irrottaa, vaikka päältäpäin rannetuki näyttää olevan irrotettavaa mallia. Näppäimistö on myös täysikokoinen eli oikealla puolella sijaitsee numeronäppäimistö. Näppäimistö on helppo pitää puhtaana pölystä, sillä tähän riittää käytännössä liinalla pyyhkäisy.

Näppäimet on jaettu näppäimistössä kahteen osaa. Kahtiajaon myötä keskellä on hieman tyhjää tilaa ja muutamia näppäimiä on levennetty lähinnä ulkonäöllisistä syistä.Näppäimistössä on tehty muutamia erilaisia ratkaisuja tavalliseen näppäimistöön verratessa. Esimerkiksi välilyönti on laitettu keskeltä kahtia, joten molemmille peukaloille löytyy oma painike. Lisäksi tavalliseen näppäimistöön verratessa Ergo K860 tarjoaa muutaman erikoisen näppäimen, kuten F12-näppäimen vierestä löytyvä FN-lukituspainike, jolla saa käyttöön F-painikkeet tai niihin määritellyn toisen toiminnon. Lisäksi näppäimistössä on oma painike laskimelle, paristojen varauksen tarkistamiseen sekä tietokoneen lukitukseen.

Näppäimistössä on myös kolme Easy-Switch-painiketta, joilla saa nopeasti vaihdettu yhdistettyjen laitteiden välillä. Bluetoothin välityksellä voi yhdeksi laitteeksi määrittää vaikkapa puhelimen, joten esimerkiksi Ergo K860:n voi ottaa käyttöön pidempien viestien kirjoittamiseen.

Ergo K860 on yhteensopiva pc- ja Mac-tietokoneiden kanssa. Tämän myötä näppäimistön alimman rivin painikkeissa on merkitty sekä pc- ja Mac-tietokoneiden painikkeet. Yhdistäminen tapahtuu mukana tulevalla USB-vastaanottimella tai Bluetooth-yhteydellä. Mikäli jo omistat Unifying-vastaanotinta käyttävän hiiren, niin näppäimistön voi yhdistää tähän samaan vastaanottimeen, joten tietokoneeseen ei tarvitse yhdistää useita vastaanottimia.

Kommentoi artikkelia