Arvostelu: Logitech Ergo K860

Artikkelin kirjoittaja: Janne Yli-Korhonen

Huonot puolet ja ongelmat
Logitech on tehnyt paljon asioita oikein, mutta ihan täydellisestä tuotteesta ei ole kyse.

Näppäimistö saa virtansa kahdesta paristosta, joiden kerrotaan kestävän käytössä jopa kahden vuoden ajan. Tämä on tietenkin loistava asia, mutta siitä huolimatta ottaisin mieluummin uudelleen ladattavan akun, jonka saisi täyteen USB-C -liitännän kautta. Mahdollisesti joudut kuitenkin lataamaan hiirtä, niin näppäimistön lataaminen olisi käynyt siinä samalla.

Paristot kestävät pitkään, sillä näppäimistössä ei ole ollenkaan taustavalaistusta. Toki puute ei ole niin paha, mikäli käytät näppäimistöä hyvin valaistussa toimistossa. Mutta jos teet töitä vallitsevan poikkeustilanteen takia ei niin hyvin valaistussa kotitoimistossa, tämä saattaa olla puute. Asiaa myös hieman hämää F1- ja F2 -painikkeiden kirkkauden hallintaan tarkoitetut toiminnot, mutta näillä hallitaan esimerkiksi kannettavan tietokoneen näytön kirkkautta.

Logitech laittoi Ergo K860 -näppäimistöön muutamia erikoisnäppäimiä. Yksi tällaisista on F12-painikkeen vierestä löytyvä FN-lukituspainike, jolla saa käyttöön F-painikkeet tai niihin määritellyn toisen toiminnon. Tässä painikkeessa ei kuitenkaan ole esimerkiksi Caps Lockin tapaan merkkivaloa, joka kertoisi kumpiko näistä ominaisuuksista on käytössä. Tämä siis johtaa hieman virhepainalluksiin, kun esimerkiksi tarkoituksena on vähentään äänenvoimakkuutta, mutta selain meneekin kokoruututilaan.

Lisäksi kolmen viikon testauksen aikana vastaan on tullut muutaman kerran häiritsevä bugi. Esimerkiksi näppäimistöllä vaihtaessa kappaletta painike ikään kuin jää pohjaan ja kappaleet jatkuvat vaihtumista loputtomasti. Tämän saa pysäytetty, kun näppäimistön virran katkaisee kytkimellä.

Kommentoi artikkelia