Arvostelu: Logitech Ergo K860

Artikkelin kirjoittaja: Janne Yli-Korhonen

Paristot
Ergo K860 -näppäimistö käyttää akun sijaan kahta AAA-paristoa virtalähteenä. Paristot toimitetaan pakkauksen mukana, joten näppäimistön saa käyttöön välittömästi. Paristojen paikka löytyy näppäimistön pohjasta ja saman kannen alta paljastuu USB-vastaanottimen paikka säilömistä ajatellen.

Paristojen käyttöiäksi luvataan jopa kaksi vuotta, joka tietenkin riippuu käytöstä, mutta ihan heti vaihtamista ei tarvitse ajatella. Näppäimistöstä löytyy oma painike, jota painettaessa Logi-logon yläpuolella oleva merkkivalo kertoo missä kunnossa paristot ovat. Punaista näyttäessä paristot tulee vaihtaa. Omasta mielestä tämä painike on kohtuullisen turha, eikä sen toimintoa voi edes vaihtaa Logitech Options -ohjelmistolla. Samaisen ohjelmiston kautta voi myös tarkistaa koska paristot kannattaa vaihtaa.

Ergo K860 menee myös käyttämättömänä virransäästötilaan. Näppäimistö yhdistyy taas laitteeseen, kun jotain painiketta painaa. Uudelleen yhdistämiseen kuitenkin toisinaan kului pari sekuntia, joten muutama näppäinpainallus saattoi tällöin jäädä välistä.

Virran katkaisuun tarkoitettu kytkin on sijoitettu näppäimistön yläreunan päätyyn Logi-logon kohdalle. Tähän pääsee helposti käsiksi, joten virrankatkaisu on helppoa tarpeen tullen.

Kommentoi artikkelia