Arvostelu: Logitech Ergo K860

Artikkelin kirjoittaja: Janne Yli-Korhonen

Kirjoittaminen
Omalla kohdalla ei löydy aikaisempia kokemuksia ergonomisista näppäimistöistä. Itsellä meni siis hieman enemmän aikaa näppäimistön totutteluun, mutta kolmen viikon aikana kirjoittaminen on parantunut. Sinun kohdalla asia saattaa olla toinen, jos kokemuksia muista vastaavista näppäimistöistä löytyy.

Ergo K860 ei käytä mekaanisia kytkimiä, vaan näppäimet perustuvat Logitech Perfect Stroke -tekniikkaan, jota verrataan kannettavan tietokoneen näppäimistöön. Nämä näppäimet ovat käytössä hiljaiset ja tarjoavat ihan hyvän painallusmatkan. Näppäimien kestävyydeksi on ilmoitettu 10 miljoonaa painallusta, kun parhaimpien mekaanisten näppäimien kestävyys yltää jopa 100 miljoonaan klikkaukseen. Tämä on kuitenkin vain numero ja 10 miljoonaa on enemmän kuin riittävästi.

Ergo K860 -näppäimistöä on erittäin miellyttävä käyttää kaarevan muotoilun sekä pehmeän rannetuen myötä. Logitech ilmeisesti testasi näppäimistöstä useita erilaisia versiota ja testauksen saadun palautteen myötä päädyttiin juuri tähän ratkaisuun. Logitechin mukaan näppäimistö on suunniteltu, kehitetty ja testattu yhteistyössä johtavien ergonomia-ammattilaisten kanssa. Ergo K860 -näppäimistölle on myös myönnetty ergonomiaa ilmaiseva ja arvokas United States Ergonomics -sertifiointi.

Kaarevan muotoilun ansiosta ranteet ovat luonnollisessa kirjoitusasennossa, joka ehkäisee ranteiden rasitusta, väsymistä ja kipeytymistä. Omalla kohdalla ainakin pystyn toteamaan kirjoittamisen tuntuvan erittäin mielekkäältä. Vaikkakin näin ensikertalaisena ergonomisen näppäimistön käyttäjänä näppäimien asetteluun joutuikin totuttelemaan hieman kauemmin, kirjoittaminen alkoi sujua kohtuullisen mukavasti ja tehokkaasti muutaman päivän käytön jälkeen.

Kommentoi artikkelia