Nettiselainten Grand Prix VI: Firefox 6, Chrome 13, Mac OS X Lion

Artikkelin kirjoittaja: Teemu Laitila | 1 kommentti

Suorituskykytestit: HTML5 laitteistokiihdytys ja WebGL


Psychedelic BrowsingSelainten uusimmat versiot eivät juuri muuta tämän testin tuloksia aiempiin vertailuihin nähden. Järjestys on Firefox, IE9, Chrome, Opera ja Safari. OS X:n tapauksessa Safarin kahdeksan pistettä nousee aina 1800 asti eli se lähes saavuttaa Microsoftin IE9:n Windows-alustalla tekemän pohjatuloksen.

Laitteistokiihdytyksen kuormitustestiAinoastaan HTML5-kiihdytystä tukevat selaimet pärjäävät tässä testissä ja niistä jokainen saavuttaa maksimituloksen. Windows-alustalla Firefox ja IE9 ottavat jaetun ensimmäisen sijan. Toinen sija menee Chromelle jota seuraa tiukasti Opera kun Safarin Windows-versio jää viimeiseksi. OS X Lion -alustalle siirryttäessä Safari 5.1 kuitenkin saavuttaa täydellisen 60+ FPS tuloksen liittyen Firefoxin ja IE9:n joukkoon jakamaan alustojen välistä ykkössijaa. Operan Mac-versio ottaa toisen sijan kun Chrome ja Windows-alustalla maksimipisteet saanut Firefox jäävät kauas jälkeen.

Windows-alustalla HTML5-kiihdytystä kaipaavalle ainoat vaihtoehdot ovat siis Internet Explorer 9 sekä Firefox 4+ versiot kun taas Mac OS -alustalla ainut toivo lepää Safarin varassa.
WebGL

WebGL-testit ovat kokeneet kokonaisvaltaisen muutoksen tämän vertailun myötä. Kronos Particles -testin on korvannut ThoughtsInComputation-testi. Uusi testi on aiempaa raskaampi, eikä ruudunpäivitysnopeuden maksimointi ole enää niin helppoa. Se mahdollistaa myös laskettavien partikkelien määrän lisäämisen, eli testiä voidaan skaalata raskaammaksi myös tulevaisuutta silmälläpitäen.

WebGL Aquarium poistuu myös valikoimasta ja sen korvaa WebGL Solar System johtuen samoista syistä kuin aiempikin vaihdos (WebGL Solar System kuormittaa tehokkaammin ja sisältä paremmat säätömahdollisuudet).
Lisäksi testipakettiin on otettu mukaan Mozillan kehittämä WebGL-muunnelma kuuluisasta FishIE HTML5 -testistä, joka on osa IE Test Drive -sivustoa. Kaikki kolme testiä kuormittavat laitteistoa tehokkaammin, mahdollistavat testin muokkaamisen, niiden enimmäispäivitysnopeudet ovat korkeammat ja tulokset tasaisemmat.

ThoughtsInComputation ParticlesToisin kuin Khronos Particles -testissä, ThoughtsInComputing -testissä Firefox ohittaa Chromen selvällä 62 vastaan 39 FPS erolla. Sama tulos toistuu myös Mac OS X -alustalla, mutta Firefox yltää kuitenkin vain 49 FPS:n Apple-alustalla.

WebGL Solar SystemWindows 7 -alustalla Chrome 13 päihittää Firefox 6:n WebGL Solar System -testissä 24 FPS:n tuloksella verrattuna FF:n 16 FPS:n. Järjestys kuitenkin vaihtuu OS X -versiolla kun Mozilla päihittää Googlen muutaman ruudun erolla.

WebGL FishIEChrome 13 ottaa taas johtopaikan WebGL FishIE -testissä päihittäen Firefoxin 10 FPS:n erolla. Firefoxin tilanne pahenee entisestään Mac OS X:n siirryttäess, kun Chrome ottaa johtopaikan 53 FPS:n tuloksella verrattuna Firefoxin 27 FPS:n

Chrome tuntuisi olevan johdossa WebGL-suorituskyvyn osalta Windows 7 -alustalla kun Mac OS -tuloksissa Firefox ottaa johtopaikan.

kommentti 1

Croft

EDIT: Tarkemmin luettuna turha oli huomioni koska käännös on täynnä erilaisia virheitä. :]

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 13. tammikuuta, 2012 @ 6:12

Kommentoi artikkelia