Nettiselainten Grand Prix VI: Firefox 6, Chrome 13, Mac OS X Lion

Artikkelin kirjoittaja: Teemu Laitila | 1 kommentti

Suorituskykytestit: Sivunlataus


Sivunlatausta mittaava testi uusittiin äskettäin. Ajanottoskriptiä muokattiin renderöimään sivut 1080p-resolutiolla aiemman minikannettaville soveltuvan resoluution sijaan.

Testisivujen määrää kasvatettiin viidestä yhdeksään sivustoon. Testistä poistettiin Facebook ja MSN. Goolge, Youtube ja Yahoo! ovat mukana, mutta testit päivitettiin vastamaan sivustojen uusimpia versioita. Poistuneita testejä korvamaan otettiin Amazon, Wikipedia, eBay, Craigslist, The Huffington Post ja vanha kunnon Tom's Hardware.

Tosielämän vastaavuuden maksimoinnin vuoksi testeissä ei käytetä sivustojen etusivuja, vaan alasivuja kuten tietokoneen komponentteja listaavaa sivustoa Amazonista ja Tom's Hardwaresta kertovaa sivustoa Wikipediasta.
Kuten muissakin testeissä, tämän kokeen tulokset esitetään yhdistelmäpisteet kertovana keskiarvona. Erilliset pistemäärät ovat silti nähtävillä.

Sivunlautausajat: Windows 7
Taulukko kertoo miten kukin viidestä selaimesta selviää yhdeksästä nettisivusta.Sivunlatausajat: Mac OS X Lion
Mac OS X Lion -alustan tulokset:Yhdistelmäpisteet sivunlatauksesta
Alla oleva taulukko esittää keskiarvon kunkin selaimen käyttämästä ajasta kaikilla testisivustoilla.Kuten taulukosta näkyy, Chrome 13 ottaa johtopaikan sekä Windows- että Mac OS -alustoilla. Chrome saavuttaa itse asiassa parhaan keskiarvon nimenomaan Mac OS X Lion -käyttöjärjestelmällä. Taulukossa normaalisti vihreä palkki on muutettu punaiseksi merkitsemään Mac OS -version nopeampaa suorituskykyä. Safari 5.1 ottaa kakkossijan pienellä erolla ja sen suorituskyky on suhteellisen tasainen molemmilla testialustoilla. Internet Explorer ottaa kolmannen paikan. Opera sijoittuu neljänneksi Windows-alustalla, mutta viidenneksi Mac OS -testissä. Samoin Firefox häviää Windows 7 -testissä, mutta ottaa nelossijan Lion-alustalla.

kommentti 1

Croft

EDIT: Tarkemmin luettuna turha oli huomioni koska käännös on täynnä erilaisia virheitä. :]

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 13. tammikuuta, 2012 @ 6:12

Kommentoi artikkelia