Nettiselainten Grand Prix VI: Firefox 6, Chrome 13, Mac OS X Lion

Artikkelin kirjoittaja: Teemu Laitila | 1 kommentti

Luotettavuuden testaus: HTML5, CSS3, JavaScript ja DOM


HTML5Test.comHTML5Test-vertailussa Chrome johtaa taas joukkoa 340 pisteen tuloksellaan. Firefox ohittaa Operan saavuttaen kakkossijan ja Opera jää kolmannelle paikalle. Safari jää neljänneksi, mutta sen suoritus paranee huomattavasti selaimen edellisiin versioihin nähden. IE9 pitää perää.OS X -testissä Chrome pitää edelleen johtopaikkansa, mutta päihittää oman Windows-tuloksensa yhdellä pisteellä. Myös Firefox pitää kakkossijan ja kolmanneksi ohi Operan nousee Safari.

CSS3

CSS3-ominaisuudetKun Chromekin on päivittynyt versioon 13, kaikki viisi selainta saavuttavat täydet 574 pistettä CSS3-ominaisuuksien tukea mittaavassa testissä. Koska kaikki selaimet saavuttavat täydet pisteet, niiden vertailu on turhaa ja tämä testi jätetäänkin pois tulevista vertailuista. Tuloksia ei myöskään huomioida yhteispisteitä laskettaessa.

JavaScript

test262

Ecma test262 korvaa testipaletissamme Sputnik JavaScript Benchmark -testin. Sputnik on yksi Google Labs -palvelun myötä unholaan jääneistä projekteista, mutta onneksi kehittäjät antoivat koodinsa Ecma-projektin käyttöön, joten Sputnik on nykyään osa test262-kokoelmaa.Test262:n antamat tulokset eroavat merkittävästi Sputnikin antamista pisteistä Windows-alustalla. Uudessa testissä Firefox ottaa johtopaikan, toisena tulee IE9 ja sitä seuraa Chrome. Safar ottaa neljännen paikan ja Opera jää kauas jälkeen. Ainut ero Windows- ja Mac OS -alustojen tuloksissa on Safarin saavuttama yhden pisteen parannus natiivilla alustallaan.

DOM

Acid 3Acid 3 -tulokset ovat pysyneet muuttumattomina jo useamassa testissä. Firefox 6 ei muuta Mozillan aiempaa 97 pisteen tulosta ja Microsoft saa edelleen 95 pistettä. Muut selaimet suoriutuvat puhtain paperein.

Luotettavuuden yhteispisteet


Alla oleva taulukko kuvaa kunkin selaimen luotettavuutta standardien noudattamisen suhteen. Tulokset on muodostettu muuttamalla osatestien tulokset prosenttiluvuiksi ja laskemalla niille keskiarvot.Googlen Chrome johtaa edelleen standardinmukaisuutta mitattaessa. Firefox 6 ottaa kakkossijan ja sen perässä tulee kolmantena Safari, joka saavuttaa paremman tuloksen natiivilla alustallaan. Opera tippuu aiempien testien kakkossijaltaan neljänneksi, mikä johtuu suurelta osin Sputnik-testin korvaamisesta Ecma:n versiolla. HTML5-testin heikko tulos jättää Microsoftin IE9:n viimeiselle sijalle.

kommentti 1

Croft

EDIT: Tarkemmin luettuna turha oli huomioni koska käännös on täynnä erilaisia virheitä. :]

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 13. tammikuuta, 2012 @ 6:12

Kommentoi artikkelia