Nettiselainten Grand Prix VI: Firefox 6, Chrome 13, Mac OS X Lion

Artikkelin kirjoittaja: Teemu Laitila | 1 kommentti

Suorituskykytestit: Flash, Java ja SilverLight


GUIMark 2 Flash

Alla oleva taulukko listaa GUIMark 2 Flash -testin kolmen alatestin tulokset Windows 7 -alustalla.Seuraava taulukko kertoo tulokset OS X -alustalla ajettuina.Viimeisessä taulukossa yhdistetään alatestien tulokset molempien alustojen osalta.Microsoftin Internet Explorer 9 ottaa ykkössijan GUIMark 2 Flash -testin Windows-osiossa ja perässä seuraavat Opera sekä Safari. Firefox 6 on vasta neljännellä sijalla ja perää pitää Chrome 13.

Koko testin korkeimman pistemäärän saavuttaa Opera Mac OS X -alustalla. Chrome 13 kiipeää toiselle sijalle Hackintosh-alustalla kun Safari 5.1 ja Firefox 6 ottavat käytännössä jaetun viimeisen sijan.

Flash Benchmark 2008Safari 5.1 ottaa johtopaikan Flash Benchmark 2008 -testissä Windows 7 -järjestelmällä ajettuna. Perässä seuraavat Microsoftin IE 9 ja Opera, joka ottaa kolmannen sijan. Chrome 13 ja Firefox 6 jäävät muiden jälkeen huomattavalla erolla.

Operan Mac OS -versio ottaa taas testin johtopaikan yli 10 000 pisteen erolla Safarin Windows 7 -alustalla saavutettuun voittotulokseen. Safari on kakkossijalla Lion-alustalla ja sitä seuraa Firefox 6 ja Chrome 13.
Näiden testien perusteella voisi sanoa, että Mac OS X -alustalla toimiva Opera on ehdoton johtaja Flash-suorituskyvyn suhteen.

Java

GUIMark JavaFirefox 6 johtaa GUIMark Java -testissä Windows-alustalla. Seuraavaksi tulee Chrome 13, joka häviää 5 ruutua sekunnissa. Opera ottaa kolmossijan ja neljänneksi tulee Safari pienellä erolla Internet Explorer 9:n.
OSX:n tapauksessa Opera ottaa johtopaikan, perässä tulee Chrome, Safari ja Firefox.

Tämän testin perusteella Windows 7 johtaa Mac OS X Lionia Java-suorituskyvyssä.

Silverlight

Encog SilverlightEncog Silverlight -testin tuloksissa ei nähdä suuria eroja. Windows 7 -alustalla Opera 11.50 ottaa ensimmäisen sijan. Chrome 13 on toisena ja Firefox 6 kolmantena. Microsoftin oma Internet Explorer jää neljänneksi ja perää pitää Safari.

OS X -tulokset ovat lähes tuplaten hitaampia kuin Windows 7 -alustalla mitatut. OSX:n tapauksessa Firefox ottaa johtoaseman ja kakkoseksi sijoittuu Safari. Opera jää kolmanneksi Applen alustalla ja Chrome pitää perää.
Silverlight on toinen lisäosa, joka toimii selkeästi nopeammin Windows-alustalla. Tulos ei sinänsä yllätä, sillä Silverlight on Microsoftin oma yritys rakentaa Flashin tappaja.

kommentti 1

Croft

EDIT: Tarkemmin luettuna turha oli huomioni koska käännös on täynnä erilaisia virheitä. :]

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 13. tammikuuta, 2012 @ 6:12

Kommentoi artikkelia