Arvostelussa Ubuntu 10.04 LTS: Lucid Lynx

Artikkelin kirjoittaja: Panu Roivas | 1 kommentti

Testitulokset: multimedia
HandBrake

Käytimme Handbrake 0.9.0 CLI (Command Line Interface) 64-bittistä versiota. Käytimme vanhempaa versiota 0.9.4 sijaan, koska uusinta versiota ei ole pakattu Ubuntu 8.10 tai vanhemmille. Onneksi 0.9.3 .deb, joka on alunperin pakattu Hardylle, toimii myös Lucidilla.Ubuntu 10.04 piekseee 8.04 Handbrake-testissä, valmistuen yli minuutin aikaisemmin kuin vanhempi LTS.

Lame

Käytimme Lamen versiota 3.98.2 ja 542,1MB .waw -testitiedostoa, jonka pakkasimme 160 kbps MP3-muotoon.Lucid on itse asiassa 16 sekuntia hitaampi tässä testissä.

POV-Ray

Käytimme POV-Rayn versiota 3.6 ja 1.02-testipenkkiä POV-Ray-testinämme.Uudempi LTS voittaa taas vanhemman, noin seitsemällä minuutilla.

Blender

Käytimme epävirallista Blender benchmark 0.2:sta ja Blenderin versiota 2.49b.Lynx suoriutuu hitaammin kuin Heron, mutta vain 10 sekunnilla.

RAW Therapee

Käytimme testiä varten 10 ultra-korkearesoluutioista RAW-kuvatiedostoa erilaisilla tiedostopäätteillä, jotka oli kerätty useasta eri digikamerasta, ja yhteiskoko tiedostoille oli 128,8MB. Lisäsimme crisp post processing -profiilin kuville, ja käytimme HPHD-metodia mosaiikinpoistoalgoritminä.

Kaksi eri testiä ajettiin käyttäessä RAW Therapeeta. Ensimmäisessä testissä asetimme tiedostotyypiksi 8-bittisen JPGn, mikä tiputti testitiedostojen koon noin 78MB. Toisessa testissä tiedostotyyppi oli 16-bittinen PNG. Tämä kasvatti tiedostojen koon yli 473MB.

Molemmissa tapauksissa sekuntikelloa käytettiin mittaamaan kuinka kauan RAW Therapeella kesti prosessoida käytetyt 10 testikuvaa. Teimme testin viisi kertaa, poistimme lyhyimmän ja pisimmän tuloksen ja otimme jäljelle jääneistä kolmesta tuloksesta keskiarvon.PNG- ja JPG-testeissä Ubuntu 10.04 voittaa Hardy Heronin muutamalla sekunnilla.

kommentti 1

Anonymous User

Täsmälleen samaa mieltä noista vasemmalle siirretyistä napeista. Aina kun asennan johonkin koneeseen ubuntun, ne siirtyvät välittömästi oikealle. Tämä ei haittaisi niin paljon jos ne saisi suht helposti muutettua, mutta kun se on vielä niin hankalaa...

Kommentoi artikkelia