Arvostelussa Ubuntu 10.04 LTS: Lucid Lynx

Artikkelin kirjoittaja: Panu Roivas | 1 kommentti

Testitulokset: pelitKäytimme Unreal Tournament 2004 (UT2K4), Doom 3, Prey ja Enemy Territory: Quake Wars (ET:QW) -pelejä testeissämme. Vaikka pelit ovat jo vanhenemaan päin, ne ovat silti uusimpia fps-pelejä joilla on natiivi Linux-tuki. Asetamme kaikkien pelien asetukset korkeimmille asetuksille ja käytämme maksimi anti-aliasing (AA) ja anisotropic filtering (AR) -asetuksia. Kaikkissa peleissä käytimme resoluutiota 1600x1200 ilman v-synciä.

UT2K4:ssä mittasimme kahden minuutin timedemon suuressa Tokara Forest -kentässä 15 botilla (yhteensä 16 pelaajaa).

Doom 3:ssa käytimme pelin mukana tulevaa timedemoa.

Preyn timedemo (myös kaksi minuuttia) nauhoitettiin yksinpelin alkupuolelta, ja se pitää sisällään useita vihollisia, skriptattuja tilanteita, portteja ja painovoiman muutoksia.
ET:QW timedemo nauhoitettiin instant action deathmatchissa Island-kentässä 16 botilla kahden minuutin ajan.

Yllättävien UNiGiNE-tulosten takia ajoimme testit Lucidilla uudestaan ilman työpöytäefektejä. Ensimmäisen testiajon jälkeen, kun kentät oli ladattu muistiin, testasimme vielä viisi kertaa ja laskimme tuloksista keskiarvon josta saimme lopputuloksen.Perusasetuksilla Lucid Lynx sai pari FPS paremman tuloksen uusimmassa ET:QW -pelissä sekä vanhimmassa UT2K4-pelissä. Hardy Heron tosin voitti loput pelit muutamalla FPS:llä.

Kun disabloimme työpöytäefektit Lucidilla, etumatka UT2K4 ja ET:QW -peleissä kasvoi. Samalla Lucid ohitti Hardyn Prey:ssä, ja tasoitti eron Doom 3:ssa muutamaan kymmenykseen.

kommentti 1

Anonymous User

Täsmälleen samaa mieltä noista vasemmalle siirretyistä napeista. Aina kun asennan johonkin koneeseen ubuntun, ne siirtyvät välittömästi oikealle. Tämä ei haittaisi niin paljon jos ne saisi suht helposti muutettua, mutta kun se on vielä niin hankalaa...

Kommentoi artikkelia