Arvostelussa Ubuntu 10.04 LTS: Lucid Lynx

Artikkelin kirjoittaja: Panu Roivas | 1 kommentti

Testitulokset: Tiedostonkopiointi ja pakkaus
Kiintolevyn tiedostokopiointi

Jotta testimme kuvastaisi eri tiedostokokoja, käytimme kansiota jossa oli 275 1920x1080 kuvaa (yhteensä 193.6MB), sekä ISO-levykuvaa Ubuntu 10.04 LTS AMD64 (697,6MB) testitiedostoinamme tiedostonkopioinnin keston mittauksissa. Yhteensä tiedostojen koko oli 891,2MB.Molemmissa testeissä Ubuntu 10.04 ja sen EXT4-tiedostojärjestelmä pieksivät vanhemman EXT3 jota käytettiin 8.04-versiossa. Siirrettäessä USB:ltä kiintolevylle Lucid oli melkein kaksi kertaa nopeampikuin Hardy. Kopioidessa tiedostoja yhdestä sijainnista toiseen samalla kiintolevyllä LTS suoritti operaation ylikolme kertaa nopeammin kuin 8.04.

Huomasimme myös pieniä tiedostoja siirtäessä, että Lucidin statuspalkki pitää paikkansa. Valitettavasti se ei olekaan enää yhtä varma operaation kestosta siirtäessä paljon isompaa ISO-tiedostoa. Hardyn statuspalkki ei tosin ole sen parempi.

Pakkaus ja purku

Kuten meillä on ollut tapana, käytimme pakkaus/purkutesteissä kansiota, jossa oli 334,6MB erilaisia testityökaluja. Zip pakkaa testitiedostot 332,7MB, ja 7z pakkaa ne 313,7MB tilaan.Näissä testeissä Lucid on nopeampi kuin Hardy lukuunottamatta 7z-pakkausta.

kommentti 1

Anonymous User

Täsmälleen samaa mieltä noista vasemmalle siirretyistä napeista. Aina kun asennan johonkin koneeseen ubuntun, ne siirtyvät välittömästi oikealle. Tämä ei haittaisi niin paljon jos ne saisi suht helposti muutettua, mutta kun se on vielä niin hankalaa...

Kommentoi artikkelia