Web-selainten Grand Prix: top 5 testattu ja arvosteltu

Artikkelin kirjoittaja: Panu Roivas | 0 kommenttia

PeaceKeeper, Acid3 ja DOMFuturemark PeaceKeeper

PeaceKeeper on ilmainen synteettinen online-testi Futuremarkilta, suositun 3DMarkin tekijöiltä. Se testaa selaimen suorituskykyä riippumatta verkkoyhteydestä ja luo synteettisen tuloksen joka edustaa koottuja tuloksia useasta testistä. PeaceKeeper toimii kaikilla alustoilla ja sitä voidaan käyttää vertaamaan tuloksia eri selainten välillä eri käyttöjärjestelmillä. Ajoimme PeaceKeeperin kolme kertaa ja otimme keskiarvot saadaksemme lopputuloksen.Opera dominoi PeaceKeeperin tuloksia, Chromen seuratessa perässä. Safari ja Firefox ovat lähekkäin kolmantena ja neljäntenä Internet Explorerin pihistessä maaliin melkein neljä kertaa pienemmällä pistemäärällä kuin Apple ja Mozilla.

Acid3

The Acid3 test ei mittaa suorituskykyä. Acid3 tarkistaa selainstandardien noudattamista. Koska tulos on joka testikerralla sama, tämä testattiin vain kerran per selain.Kuvat alla näyttävät miltä onnistuneesti suoritettu Acid3 testi pitäisi näyttää, sekä Firefoxin ja IEn tulokset.Opera ja Safari molemmat saavat 100% tuloksen Acid3-testissämme, mutta ei yhtä nopeasti ja sulavasti kuin Chrome. Safari kokee pienen yskähdyksen 69% kohdalla. Opera jumahtaa myös 26% kohdalla. Koska Acid3 vaatii 100% pisteiden lisäksi tarkan ja sulavan renderöinnin, meidän täytyy julistaa Chrome tämän testin voittajaksi, vaikka Opera ja Safari saavat myös 100%.

Mozilla Dromaeo DOM

Tämä on täysi DOM-osio Mozillan Dromaeo Benchmarkista. Tämä testi kestää selvästi pisimpään, joten ajoimme sen vain kolme kertaa normaalin viiden sijaan. Kolmen ajokerran keskiarvosta laskettiin lopputulos.Opera ja IE lukkiintuivat kahdesti DOM Query -osion aikana. Pysäytys ja uudelleenajo auttoi molemmilla kerroilla. IE kuitenkin skippasi 80% kohdalla ja siirtyi seuraavaan osioon. Opera skippasi 95% kohdalla. Tämä virhe tapahtui kaikilla ajokerroilla molemmilla selaimilla. Dromaeo DOM laittaa Chromen ja Safarin johtoon Operan jäädessä kolmanneksi virheistä huolimatta. Firefox ottaa neljännen tilan, ja IE odotetusti jää viimeiseksi.

Kommentoi artikkelia