Web-selainten Grand Prix: top 5 testattu ja arvosteltu

Artikkelin kirjoittaja: Panu Roivas | 0 kommenttia

Laitteisto ja TestausmetodologiaKäyttöjärjestelmä

Windows 7 Ultimate (64-bit)

CPU

AMD Athlon 64 X2 3800+ @ 2.0 GHz (dual core)

Emolevy

Biostar NF61S-M2 TE

RAM

4GB DDR2 @ 800 MHz (2 x 2GB)

Näytönohjain

Evga Nvidia GeForce GTX 260 (896 MB GDDR3), PCI-E 1.0

Kiintolevy

Western Digital Caviar WD400, 40GB EIDE, 7,200 RPM

Optinen asema

Asus DVD-RW 1814-BLT-BULK-BG

Virtalähde

Corsair TX750W (750W Max)Miksi Windows?
Kuka tahansa joka on seurannut artikkeleitani tietää, että yleensä teen Linux-puolen artikkeleita. Valitsin Windowsin käyttöjärjestelmäksi tälle artikkelille kolmen tärkeän syyn takia. Ensinnäkin enemmistö lukijoistamme käyttää sitä. Toisekseen se tukee natiivia versiota jokaisesta viidestä selaimesta. Kolmanneksi Operan väite 10.50 olevan "nopein selain maan päällä" oli tehty kun he julkaisivat 10.50 Windows-version (Mac ja Linux -versiota ei ole tähän mennessä julkaistu). Valitsin Windows 7 koska se on viimeisin. Ultimate editionin koska sen pitäisi pitää sisällään kaikki alilisenssit. Ja viimeiseksi valitsin 64-bittisen version koska enemmistöllä lukijoistamme on luultavasti uudempaa laitteistoa (ja paljon RAMia) joka vaatii 64-bittisen käyttöjärjestelmän.

Asennus

Kun Windows asennettiin, se päivitettiin ennen selainten asennusta. Selainten jälkeen asensime SilverLightin, Flashin ja Javan. Suurin osa testeistämme ajettin viisi kertaa per selain, ellei erikseen mainita.

Metodologia

OS annettiin "lämmetä" ennen uutta testiä. Joka kerta kun saimme testin valmiiksi, välimuisti tyhjennettiin kaikilta selaimilta ja laitteisto resetoitiin ennen uutta testiä.

Toimituksellinen Objektiivisuus

Täydellisen rehellisyyden nimissä minun pitäisi kertoa omasta selainkäytöstäni. Olen käyttänyt Chromea pääselaimenani jo useampia kuukausia. Ennen sitä olin Firefoxin käyttäjä sen ensimmäisestä versiosta lähtien. En ole halukas myöntämään, että vaihdoin Internet Exploreriin versio 3.0 tienoilla, jota ennen käytin luultavasti Netscape Navigatoria. Henkilökohtaisesti siis en ole käyttänyt Internet Exploreria ikiaikoihin, enkä totta puhuen ole koskaan käyttänyt Safaria ennen tätä. Testasin Operaa melkein joka kerta uuden version tullessa, mutta pari viikkoa lienee pisin aika kun olen vakavissani käyttänyt kyseistä selainta. Bestofmedia:lla käytämme Firefoxia yhdessä sisällönhallintajärjestelmämme kanssa.

Kommentoi artikkelia