Web-selainten Grand Prix: top 5 testattu ja arvosteltu

Artikkelin kirjoittaja: Panu Roivas | 0 kommenttiaWindows Task Manager raportoi käyttöjärjestelmän (Windows Ultimate 64-bit) käyttävän noin 18% fyysisestä muistista käynnistyttyään (noin 700MB). Chrome ja Internet Explorer omaaat kaksi merkintää Windows Task Managerissa kun vain yksi ikkuna ja välilehti on auki. Molemmat selaimet lisäävät ylimääräisiä prosesseja kun uusia välilehtiä aukaistaan. Kaikki web-sivut joita käytimme oli tallennettu kiintolevylle tammikuun 23., 2010. Googlen kotisivua käytettiin testisivuna Yhden Välilehden (Single Tab) testissä.Applen Safari käyttää vähiten muistia yhdellä välilehdellä ja ikkunalla. Googlen Chrome on myös keveä yhdellä välilehdellä vaikka toisinkin on väitetty. Opera käyttää eniten muistia, melkein kaksi kertaa enemmän kuin kolmanneksi tullut Internet Explorer.

Bing, Google, Hulu, Twitter, ja Wikipedia ovat testisivut 5 välilehden (5 Tab) testissä.Firefox käyttää vähiten muistia tässä testissä. Opera jää viimeiseksi Chromen kanssa, molempien muistinkäytön ollessa lähes kaksinkertainen Firefoxiin verrattuna. Kymmenen välilehden testiä varten vierailemme sivuistoilla Facebook, Tom's Hardware, Yahoo!, ja Youtube aikaisemmasta sivulataustestistämme ja lisäämme ne viiden välilehden testistä löytyviin Bing, Google, Hulu, Twitter ja Wikipedia-sivustoihin.Firefox käyttää vähiten muistia jälleen. Chrome ja Opera harmittavat jälleen, jääden viimeisiksi. Tällä kertaa Opera käyttää yli kaksi kertaa enemmän muistia kuin voittaja: Mozilla Firefox.

Iso yllätys on Operan ja Chromen heikko suoritus usean välilehden testeissä. Kaiken kaikkiaan Firefox tarjoaa parasta muistinkäyttöä. Se voittaa viiden ja kymmenen välilehden testit, mutta jää neljänneksi yhden välilehden tuloksissa.

Kommentoi artikkelia