Web-selainten Grand Prix: top 5 testattu ja arvosteltu

Artikkelin kirjoittaja: Panu Roivas | 0 kommenttia

Testitulokset: SivunlatausSivunlatausten kesto mitattiin käyttämällä erikoisversiota WebMonkeyn Browser Load Time StopWatch Javaskriptistä (ei, ei LifeHacker). Tom's Hardwaren lisäksi valkkasin neljä suosittua sivustoa Quantcat Top 100 -listalta testatakseni sivunlatausaikoja: Craigslist, Facebook, Yahoo! ja YouTube. Viidestä ajosta laskettiin keskiarvo josta saatiin lopullinen tulos. Kaikki ajat mitattiin JavaScriptillä millisekunneissa.

craigslist

Vähemmän yllättäen craigslist oli sivusto joka latautui jokaisella selaimella ensimmäisenä lukuunottamatta Internet Exploreria. Tämä johtunee pikkuilmoitussivuston yksinkertaisesta ilmeestä ja Flashin puuttesta.Chrome ottaa johtoaseman yksinkertaisella craigslistin kotisivulla, Firefoxin ja Safarin seuratessa lähellä. Internet Explorer jää neljänneksi Operan jäädessä viimeiseksi.

Facebook

Facebookin latausajat heilahtelivat eniten sivunlataustestimme aikaan. Tämä heilahtelu tapahtui kaikilla selaimilla.Tämä on yksi harvoista testeistä joissa Internet Explorer voittaa muut selaimet. Oli syy mikä tahansa, Microsoftin selain lataa Facebookin etusivua kovalla tahdilla. Firefox, Chrome ja Opera ottavat seuraavat sijat Safarin ottaessa aikansa, melkein kaksi kertaa pidempään kuin Firefox, ja neljä kertaa pidempään kuin IE.

Tom's Hardware
Firefox lataa Tom's Hardwaren ensin, Chromen seuratessa perässä, sitten Safari ja Opera. Internet Explorer lataa sivustomme hitaimmin.

Yahoo!

Latausajat Yahoo!-sivustolle heittelivät täydet 100% Safarilla testien aikana. Facebookin heilunnan lisäksi tämä on merkittävin poikkeama sivunlataustestien aikana.Facebook-testin lisäksi tämä on ainoa testi jossa Internet Explorer päihittää muut kilpailijat. Tällä kertaa sitä seuraa Chrome, sitten Safari ja Opera. Firefox ylittää maalilinjan viimeisenä.

YouTubeOpera hoitaa supersuositun käyttäjävideoiden täyttämän sivuston kaikkein taitavimmin. Firefox (sija 2) ja Internet Explorer (sija 3) ovat käytännössä yhtä nopeita. Chrome ja Safari pitävät perää.

Oletettavasti Firefoxin pitäisi olla voittaja näiden testien perusteella. Vaikka se lataa Yahoon kotisivun viimeisenä, Mozilla voittaa kerran ja tulee toiseksi kolme kertaa. Internet Explorer vakuuttaa myös näissä testeissä. IE voittaa kahdessa viidestä testistä. Opera ja Safari sijoittuvat heikosti muihin verrattuna, vaikka Opera latasikin YouTuben todella nopeasti.

Kommentoi artikkelia