Viisi 160 - 240 dollarin 990FX-piirisarjallista emolevyä testissä

Artikkelin kirjoittaja: Teemu Laitila | 0 kommenttia

A990FXM-A ohjelmisto


Testiin lähetetty A990FXM-A saapui ennen Bulldozerin saapumista julkistetulla ohjelmistoversiolla, joka oli päivitettävä Bulldozer-aikaan erikseen. Se saattaisi muodostua ongelmaksi niille, joilla ei satu olemaan ylimääräistä Socket AM3 -prosessoria käytettävissään. Emolevyn uudempien versioiden pitäisi kuitenkin sisältää uudempi ohjelmisto jo tehtaalta lähtiessä.



ECS on levittänyt joukon vähäisimmän määrän ylikellotusasetuksia mahdollisimman monen valikon taakse ja päävalikosta löytyy pelkästään referenssitaajuuden asetukset sekä muutamia asetuksia jännitteen säätöön. Olimme hieman pettyneitä kiinteän jännitteensäädön asetusten puuttumiseen, mikä pakotti meidät etsimään haluttua 1,40 V jännitettä offset-arvoja käyttäen. Lisäksi integroidun Northbridgen jännitettä ei voi säätää erikseen.



Prosessorin kertoimen säätö paljastui myös vähemmän tarkaksi tieteeksi, sillä se ei vaikuta vähimmäis- tai enimmäiskertoimeen vaan AMD:n Turbo Coren haluttuun pohjakertoimeen. CPU VID säätö tuntuisi vaativan alphanumeerisen koodin, johon meillä ei ole taulukkoa olemassa, eikä tämän valikon asetuksia edes kuvailla ohjekirjassa.



Muistin kertoimet ovat täysin säädettävissä, vaikka ajoituksille on tarjolla vai ensi- ja toissijaiset arvot.



Ulkoinen HyperTransport-väylän kerroin on säädettävissä, mutta prosessorin sisäisen väylän taajuuteen ei voi vaikuttaa. Tämä ratkaisu rajoittaa prosessorin kellotuspotentiaalia huomattavasti.

Puuttuvien ylikellotusasetusten vuoksi sekä siksi että AMD:n Turbo Core -ominaisuutta ei voinut ohjata firmwaren kautta, jouduimme tyytymään AMD:n Overdrive-sovellukseen A990FXM-A:n ylikellotustesteissä.

Kommentoi artikkelia