Viisi 160 - 240 dollarin 990FX-piirisarjallista emolevyä testissä

Artikkelin kirjoittaja: Teemu Laitila | 0 kommenttia

ECS A990FXM-A


Toisin kuin Asus, ECS:n A990FXM-A-emolevystä löytyy täysi valikoima kolmannen osapuolen lisäohjaimia, kuten kaksi gigabitin Ethernet-liitäntää, Bluetooth ja 6 Gb/s eSATA-portti, joilla on korvattu kaksi sisäistä SATA-porttia. Toisin kuin ASRock, ECS:n kolme PCIe x16 -paikkaa voi toimia joko x16-x0-x16 tai x16-x8-x8-tilassa riippuen siitä onko keskimmäisessä korttipaikassa näytönohjainta.



Vaikka A990FXM-A vaikuttaisikin täydelliseltä ASRockin ja Asuksen ominaisuuksien yhdistelmältä, ECS ei osu keskiväliin hintansa puolesta. Itse asiassa A990FXM-A maksaa noin 25 prosenttia enemmän kuin kilpailijansa (vaikka kumpikaan niistä ei sisällä Bluetooth-yhteyksiä).



A990FXM-A:n kahdesta kolmannen osapuolen SATA 6 Gb/s -ohjaimesta yksi on varattu eSATA-liitännän tarpeisiin ja toinen on varattu yksinomaan Ultra ATA 133 -toiminnon käyttämiseen. Jos ei oteta kantaa markkinoinnillisiin kysymyksiin, olemme varmoja, että kaksi SATA-porttia olisi vienyt vähemmän tilaa emolevyn etureunasta ja ne olisivat jopa mahdollistaneet eteenpäin suunnatun USB 3.0 -liitännän sijoittamisen SATA-porttien viereen.
A990FXM-A:n sisäinen USB 3.0 -liitäntä onkin sijoitettu emolevyn alareunaan, jossa se aiheuttaa ongelmia kaapeloinnin kanssa, kun käytetään mitä tahansa kahden korttipaikan puhaltavalla jäähdyttimellä varustettua näytönohjainta. Jos et jännitä liittimen rikkoutumista, voit koettaa asentaa näytönohjaimen paikalleen, mutta suosittelisimme USB 3.0 -liitännän käyttöä ainoastaan sopivien korttikokoonpanojen kanssa.



A990FXM-A asennuspaketista löytyy kuusi sisäistä SATA-kaapelia, kolme SLI-siltaa, 3,5 tuuman adapteri USB 3.0 -liitäntöjen tuomiseksi kotelon etupaneeliin, takapaneelin adapteri, johon portit voidaan vaihtoehtoisesti liittää sekä muutamia USB-portin suojakuoria.

Kommentoi artikkelia