Viisi 160 - 240 dollarin 990FX-piirisarjallista emolevyä testissä

Artikkelin kirjoittaja: Teemu Laitila | 0 kommenttia

Testitulokset: 3D-pelit


Kun 990FX-piirisarjan ja FX-8150-prosessorin testit on saatu hoidettua, uusi alusta antaa mahdollisuuden kokeilla uusia testiohjelmia. DiRT 3 korvaa F1 2010:n tässä testissä ja Metro 2033 jatkaa siitä mihin Crysis jäi. StarCraft II tuo tosiaikaisen strategian takaisin testipakettiin ainakin toistaiseksi.

Asus ottaa ensimmäisen ja toisen paikan DiRT 3 -testissä asetuksesta riippuen. Parempi kuvanlaatu yleensä siirtää suorituskyvyn pullonkaulan enemmän näytönohjaimen suorituskyvyn suuntaan.

Asus jatkaa toisella sijalla Metro 2033:n tapauksessa. Säännönmukaiset kakkossijat ovat yleensä parempi ominaisuus kun jatkuvat vaihtelut ensimmäisen ja neljännen sijan välillä, sillä ne tuottavat korkeampia keskipisteitä.
Keskimääräisistä pisteistä puheen ollen, on ehkä syytä mainita, että näillä ruudunpäivitysnopeuksilla ei saavuteta sulavaa pelikokemusta Metro 2033:ssa. Vähimmäisnopeudet kaikilla emolevyillä olivat noin 19 FPS:n tasolla jopa alimmilla testiasetuksilla, vaikka osa testissä käytetystä pelisekvenssistä tuntuisi keskimääräistä raskaammalta.

StarCraft 2 pyörii sulavasti Radeon HD 6950:llä ja FX-8150:llä huolimatta emolevystä tai edes käytetyistä testiasetuksista. Kohtasin testissä kuitenkin ongelmia, sillä peli näytti välillä erittäin matalia FPS-lukemia ja pian taas huomattavan korkeita FPS-lukemia samoilla asetuksilla. Muutoksilla ei ehkä olisi niin paljon merkitystä testattaessa eri tasoisia näytönohjaimia, mutta lähes identtisten kokoonpanojen ominaisuuksia mitattaessa vaihtelusta on haittaa.

Kommentoi artikkelia