Testissä Nvidia GeForce GTX 680

Artikkelin kirjoittaja: Manu Pitkänen | 2 kommenttia

Adaptiivinen V-SyncSuorituskykytesteissä pyrimme ottamaan niin sanotun pystytahdistuksen eli v-syncin pois päältä, jottei se vääristäisi tuloksia. V-sync on käytännössä tekniikka, joka rajoittaa ruudunpäivitysnopeuden näytön virkistystaajuuden tasolle (esim. 60 hertsin näytöllä ruudunpäivitys lukitaan 60 FPS:ään).

Todellisissa pelitilanteissa v-sync on kuitenkin mitä mainioin tekniikka, jos kone jaksaa pyörittää peliä yli 60 FPS:n nopeudella. Se estää tilanteet, jossa näytölle piirtyy osia kahdesta eri kuvasta.

Mikäli ruudunpäivitys putoaa alle 60 FPS:n, niin tilanne muuttuu. Mikäli ruudunpäivitys on vaikkapa 47, niin v-sync pudottaa väkisin arvon 30 FPS:ään. Muunnos aiheuttaa kuvassa pätkimistä.

Tämän ongelmatilanteen selättämiseksi Nvidia on kehittänyt niin sanotun adaptiivisen eli mukautuvan pystytahdistuksen. Siinä v-sync kytkeytyy päälle, kun FPS on suurempi kuin virkistystaajuus. Päinvastaisessa tilanteessa v-sync kytkeytyy pois päältä automaattisesti. Nvidian lehdistölle jakamat 300.99-ajurit tukevat tekniikkaa. Käyttäjä voi halutessaan kytkeä tavallisen v-syncin päälle/pois päältä tai käyttää adaptiivista v-synciä.

Jotta adaptiivista pystytahdistusta pääsee testaamaan GeForce GTX 680:llä, vaaditaan peliltä aika paljon (onnistuimme Crysis 2:lla ja Ultra-kuvanlaadulla). Ominaisuus on joka tapauksessa mukava lisä.

kommenttia 2

cueman

todella surkea ja heikkotasoinen amd painotteinen 'testi' thf toimittajilta.
tai,ei voi sanoa toimittaja,vaan amd fanboy.

amd korttia kehutaan missä voidaan ja gtx 680 kortti ei mainit kertaakaan nopeimmaksi,vaikka tosi asia on että on nopein,oli sitten pelit tai 3dmark11.


en olisi uskonut että thf on myös amd fan hinnalla millä hyvänsä,ja se on ok,mutta jos manu pitkänen on itä mieltä niin kirjoitelkoon omalle vaimollensa,ei lukijoille jotka hakevt objektiivistä testia,ja joss haetan single gpu ykköstä.

surkea testi tosiaan,vaikea löytää gtx 680 nimi edes testistä,mutta 7970 on hyvä siellä täällä,kun edes jotenkin pärjää.

surkeaa josta raportoimme th world sivulle,emme mielestämme tarvitse suomeen toista 'muropaketti.com' sivustoa,jossa amd on puolijumalla, ja jossa lukijan,eli kuluttajan mielipide on ilmaa,pääsia että amd pärjää ja nvidia ei saisi pärjätä.

mallia:

esim tomshardware pääsivun otsikko oli:

"GeForce GTX 680 2 GB Review: Kepler Sends Tahiti On Vacation"

ja lopussa summarum lukee ensimmäiseksi:
"GeForce GTX 680 is now the fastest single-GPU graphics card"

tätä asiaa ei suomi poika pitkänen huomaa,vaan että amd on ok,ja erot pienet yms, lässätystä.

tässä linkki vrtailuun THW

http://www.tomshardware.com/reviews/gef...hmark,3161.html

dRD

cueman: Testi on siis amerikkalaisen sisarjulkaisumme tekemä, juurikin se, johon viittaat, eli:

http://www.tomshardware.com/reviews/gef...hmark,3161.html

...tuosta olemme vain kääntäneet (lisenssisopimuksemme mukaan) arvostelun suomeksi. Eli mielipide on Tom's Hardwaren, globaalisti.

Petteri Pyyny (pyyny@twitter)
Webmaster
https://AfterDawn.com/

Kommentoi artikkelia