Testissä Nvidia GeForce GTX 680

Artikkelin kirjoittaja: Manu Pitkänen | 2 kommenttia

Testitulokset: MediaEspresso 6.5 ja LuxMark 2.0Nvidia antoi meidän käyttöön beta-versioon CyberLinkin MediaEspresso 6.5 -ohjelmaan, johon on lisätty tuki yhtiön NVEnc-nimiseen en- ja dekoodauskiihdytykseen.

Testissämme muunnamme lähes 500-megatavuisen MPEG-2-tiedoston iPad-ystävälliseen H.264-enkoodattuun muotoon. Toistimme testiä useampaan kertaan, mutta GeForce GTX 680:llä tulokset olivat heikompia kuin GeForce GTX 580:llä tai 590:llä. Yhtiö kertoi jälkeenpäin meille, että ajureissa on transkoodauksen suorituskykyyn vaikuttava bugi.

Niinpä otin H.264-pohjaisen The Assault -trailerin uudelleen käsittelyyn. Tulokset alkoivat näkyä paremmilta. NVEnc leikkaa transkoodaukseen menevän ajan lähes puoleen.

Meillä on ollut ongelmia MediaEspresson rautakiihdytteisen enkoodauksen ja AMD:n korttien kanssa. Ongelmia vaikuttaisi olevan edelleen, mutta testit saatiin suoritettua. Suorituskyky on testiemme mukaan varsin maltillinen. Radeon HD 7900 -sarjan ohjaimet eivät häviä paljoa Nvidian ohjaimille H.264-to-H.264-transkoodauksessa, mutta MPEG-2-to-H.264-operaatio vie jo selvästi enemmän aikaa AMD:n kuin Nvidian laitteilla. Molemmissa tapauksissa Radeon HD 6990 suoriutuu surkeasti.
Viime vuonna esitelty AMD:n Video Codec Engine on konseptina samanlainen ratkaisu kuin NVEnc, mutta tietääksemme se ei ole vielä toimintakunnossa. AMD:n ohjaimet voivat siis hyvinkin petrata tällä saralla. Jossakin on kuitenkin mätää, kun ajuritukea pitää odottaa neljä kuukautta.

Laskentateho ei selvästikään ole Kepler-ohjainten parasta alaa, mitä esimerkiksi LuxMark 2.0:lla saadut tulokset kielivät.

GeForce GTX 580 ja 590 (GF110 GPU) ovat sen sijaan paljon parempia yleisissä laskentatilanteissa. Nvidian selitys tähän on, että se myy mieluummin työasemille tarkoitettuja Quadro- tai Tesla-ohjaimia tällaista käyttöä varten kuin GeForce-kortteja.

kommenttia 2

cueman

todella surkea ja heikkotasoinen amd painotteinen 'testi' thf toimittajilta.
tai,ei voi sanoa toimittaja,vaan amd fanboy.

amd korttia kehutaan missä voidaan ja gtx 680 kortti ei mainit kertaakaan nopeimmaksi,vaikka tosi asia on että on nopein,oli sitten pelit tai 3dmark11.


en olisi uskonut että thf on myös amd fan hinnalla millä hyvänsä,ja se on ok,mutta jos manu pitkänen on itä mieltä niin kirjoitelkoon omalle vaimollensa,ei lukijoille jotka hakevt objektiivistä testia,ja joss haetan single gpu ykköstä.

surkea testi tosiaan,vaikea löytää gtx 680 nimi edes testistä,mutta 7970 on hyvä siellä täällä,kun edes jotenkin pärjää.

surkeaa josta raportoimme th world sivulle,emme mielestämme tarvitse suomeen toista 'muropaketti.com' sivustoa,jossa amd on puolijumalla, ja jossa lukijan,eli kuluttajan mielipide on ilmaa,pääsia että amd pärjää ja nvidia ei saisi pärjätä.

mallia:

esim tomshardware pääsivun otsikko oli:

"GeForce GTX 680 2 GB Review: Kepler Sends Tahiti On Vacation"

ja lopussa summarum lukee ensimmäiseksi:
"GeForce GTX 680 is now the fastest single-GPU graphics card"

tätä asiaa ei suomi poika pitkänen huomaa,vaan että amd on ok,ja erot pienet yms, lässätystä.

tässä linkki vrtailuun THW

http://www.tomshardware.com/reviews/gef...hmark,3161.html

dRD

cueman: Testi on siis amerikkalaisen sisarjulkaisumme tekemä, juurikin se, johon viittaat, eli:

http://www.tomshardware.com/reviews/gef...hmark,3161.html

...tuosta olemme vain kääntäneet (lisenssisopimuksemme mukaan) arvostelun suomeksi. Eli mielipide on Tom's Hardwaren, globaalisti.

Petteri Pyyny (pyyny@twitter)
Webmaster
https://AfterDawn.com/

Kommentoi artikkelia