Testissä Nvidia GeForce GTX 680

Artikkelin kirjoittaja: Manu Pitkänen | 2 kommenttia

GPU Boost: Kun 1 GHz ei riitä


Nopean GDDR5-muistin lisäksi GeForce GTX 680:n grafiikkaprosessori tikittää rivakasti: vakiona kellotaajuus kohoaa karvan verran yli gigahertsin, 1,006 GHz:iin. Nvidian mukaan tämä ei ole kuitenkaan maksimi, sillä ytimen kellotaajuutta voidaan kohottaa 195 watin puitteissa vieläkin korkeammalle.

Nvidia onkin päättänyt luoda GPU Boost -ominaisuuden. Se on käytännössä dynaaminen ylikellotusominaisuus, joka muuttaa grafiikkaprosessorin kellotaajuutta rasituksen mukaisesti. Jos termiset ominaisuudet ja tehonkulutus sallivat, niin GPU Boost kasvattaa grafiikkaprosessorin taajuutta ja jännitettä paremman suorituskyvyn saavuttamiseksi. Se muistuttaa toimintaperiaatteeltaan paljon Intelin Turbo Boost -teknologiaa. Grafiikkaprosessorista kerätty data käsitellään ohjelmistollisesti ja taajuusmuutokset voidaan tehdä noin sadassa millisekunnissa.

Yksikään GeForce GTX 680 -ohjain ei ole samanlainen, minkä takia GPU Boostin toiminta on hyvin yksilöllistä. GPU Boostia ei voi kytkeä pois päältä, minkä takia valmistajien on ilmoitettava Kepler-ohjainten kohdalla perustaajuuden lisäksi keskimääräinen taajuus rasituksessa. GeForce GTX 680:n kohdalla rasitustaajuus on 1058 MHz:ä.Yllä olevassa kuvassa näkyy GTX 680:n tehonkulutus kuudella eri pelillä (resoluutio 1920x1080). Järjestelmän kulutus on alimmillaan 260 wattia ja korkeimmillaan 370 wattia. Keskimäärin prosessoririippuvaisen (kuten WoW:ssa) ja varjostinriippuvaisen pelin (kuten DiRT) ero tehonkulutuksessa on 50 watin luokkaa.WoW-pelissä saavutettiin suurin mahdollinen Boost-taajuus, eli 1110 MHz. Sama saavutettiin myös Metro 2033:ssa. Crysis 2:ssa, DiRT 3:ssa ja Battlefield 3:ssa saavutettu boosti oli hieman vähemmän, mutta jotain sekin.

kommenttia 2

cueman

todella surkea ja heikkotasoinen amd painotteinen 'testi' thf toimittajilta.
tai,ei voi sanoa toimittaja,vaan amd fanboy.

amd korttia kehutaan missä voidaan ja gtx 680 kortti ei mainit kertaakaan nopeimmaksi,vaikka tosi asia on että on nopein,oli sitten pelit tai 3dmark11.


en olisi uskonut että thf on myös amd fan hinnalla millä hyvänsä,ja se on ok,mutta jos manu pitkänen on itä mieltä niin kirjoitelkoon omalle vaimollensa,ei lukijoille jotka hakevt objektiivistä testia,ja joss haetan single gpu ykköstä.

surkea testi tosiaan,vaikea löytää gtx 680 nimi edes testistä,mutta 7970 on hyvä siellä täällä,kun edes jotenkin pärjää.

surkeaa josta raportoimme th world sivulle,emme mielestämme tarvitse suomeen toista 'muropaketti.com' sivustoa,jossa amd on puolijumalla, ja jossa lukijan,eli kuluttajan mielipide on ilmaa,pääsia että amd pärjää ja nvidia ei saisi pärjätä.

mallia:

esim tomshardware pääsivun otsikko oli:

"GeForce GTX 680 2 GB Review: Kepler Sends Tahiti On Vacation"

ja lopussa summarum lukee ensimmäiseksi:
"GeForce GTX 680 is now the fastest single-GPU graphics card"

tätä asiaa ei suomi poika pitkänen huomaa,vaan että amd on ok,ja erot pienet yms, lässätystä.

tässä linkki vrtailuun THW

http://www.tomshardware.com/reviews/gef...hmark,3161.html

dRD

cueman: Testi on siis amerikkalaisen sisarjulkaisumme tekemä, juurikin se, johon viittaat, eli:

http://www.tomshardware.com/reviews/gef...hmark,3161.html

...tuosta olemme vain kääntäneet (lisenssisopimuksemme mukaan) arvostelun suomeksi. Eli mielipide on Tom's Hardwaren, globaalisti.

Petteri Pyyny (pyyny@twitter)
Webmaster
https://AfterDawn.com/

Kommentoi artikkelia