Testissä Nvidia GeForce GTX 680

Artikkelin kirjoittaja: Manu Pitkänen | 2 kommenttia

Loppupäätelmät


Aina silloin tällöin valmistajat julkaisevat uusia näytönohjaimia, joiden kohdalla joudumme miettimään kovastikin onko ohjain oikeasti hintansa arvoinen. Tällä kertaa emme joutuneet tähän tilanteeseen.

GeForce GTX 680 on nopein markkinoilla oleva yhden grafiikkapiirin näytönohjain. Luvut todistavat sen, eikä niissä ole jossittelun varaa. Hintansa puolesta GTX 680 asettuu AMD:n Radeon HD 7970:n ja 7950:n väliin, joten Nvidialla on hyvin pullat uunissa. AMD:n on pakko laskea ohjainten hintoja alemmaksi.

AMD:n Radeon HD 7970 toistaa pelejä jouhevammin pienemmällä tehonkulutuksella kuin Nvidian GeForce GTX 580, mutta GeForce GTX 680:ää vastaan sen rahkeet eivät enää riitä millään. Nvidian huippuohjaimen tehontarpeen tyydyttämiseen tarvitaan vain kaksi kuusipinnistä virtapistoketta. Nvidia on hehkuttanut Keplerin tarjoavan kaksinkertaisen suorituskyky-teho-suhteen Fermiin verrattuna. Tätä väitettä emme pystyneet todentamaan, sillä testimme mukaan parannusta on tullut 72 prosenttia, mikä on kuitenkin hurja saavutus.

Vaikka peleissä suorituskyky onkin erinomainen, niin laskentatestien tulokset jättävät toivomisen varaa.

Kaiken kaikkiaan GeForce GTX 680 on erinomainen laitos pelikoneisiin, paras mitä markkinoilta löytyy. Ohjain tukee myös useampaa kuin kahta näyttöä, minkä takia se sopii myös työasemiin.

GTX 680:n kehujen ohessa pitää tietysti muistaa se tosi asia, että ohjain on hinnakas. Se maksaa 500 dollaria. Hintatietoisten kuluttajien kannattaakin katsoa muita vaihtoehtoja, yksi sellainen voisi olla esimerkiksi Radeon HD 7870.

Päivitys.Alkuperäisessä jutussa GeForce GTX 680:n suorituskyky-tehonkulutus-suhteen väitettiin olevan 70 prosenttia parempi kuin GTX 580:ssä (Excel-virhe). Todellinen luku on kuitenkin 44 prosenttia.

kommenttia 2

cueman

todella surkea ja heikkotasoinen amd painotteinen 'testi' thf toimittajilta.
tai,ei voi sanoa toimittaja,vaan amd fanboy.

amd korttia kehutaan missä voidaan ja gtx 680 kortti ei mainit kertaakaan nopeimmaksi,vaikka tosi asia on että on nopein,oli sitten pelit tai 3dmark11.


en olisi uskonut että thf on myös amd fan hinnalla millä hyvänsä,ja se on ok,mutta jos manu pitkänen on itä mieltä niin kirjoitelkoon omalle vaimollensa,ei lukijoille jotka hakevt objektiivistä testia,ja joss haetan single gpu ykköstä.

surkea testi tosiaan,vaikea löytää gtx 680 nimi edes testistä,mutta 7970 on hyvä siellä täällä,kun edes jotenkin pärjää.

surkeaa josta raportoimme th world sivulle,emme mielestämme tarvitse suomeen toista 'muropaketti.com' sivustoa,jossa amd on puolijumalla, ja jossa lukijan,eli kuluttajan mielipide on ilmaa,pääsia että amd pärjää ja nvidia ei saisi pärjätä.

mallia:

esim tomshardware pääsivun otsikko oli:

"GeForce GTX 680 2 GB Review: Kepler Sends Tahiti On Vacation"

ja lopussa summarum lukee ensimmäiseksi:
"GeForce GTX 680 is now the fastest single-GPU graphics card"

tätä asiaa ei suomi poika pitkänen huomaa,vaan että amd on ok,ja erot pienet yms, lässätystä.

tässä linkki vrtailuun THW

http://www.tomshardware.com/reviews/gef...hmark,3161.html

dRD

cueman: Testi on siis amerikkalaisen sisarjulkaisumme tekemä, juurikin se, johon viittaat, eli:

http://www.tomshardware.com/reviews/gef...hmark,3161.html

...tuosta olemme vain kääntäneet (lisenssisopimuksemme mukaan) arvostelun suomeksi. Eli mielipide on Tom's Hardwaren, globaalisti.

Petteri Pyyny (pyyny@twitter)
Webmaster
https://AfterDawn.com/

Kommentoi artikkelia