Testissä Nvidia GeForce GTX 680

Artikkelin kirjoittaja: Manu Pitkänen | 2 kommenttia

Lämpötila, tehonkulutus ja melu
Nvidia julkaisi kaksi vuotta sitten Fermi-pohjaisen GTX 480 -ohjaimen. Sen tehonkulutus oli törkeää luokkaa, mikä näkyi myös ohjaimen lämmöntuotossa. Yhtiö panosti jäähdytykseen ja tehdyt parannukset näkyivät GeForce GTX 580:ssä.

Uudet ratkaisut yhdessä 28 nm:n prosessin kanssa ovat GTX 680:n tapauksessa vieneet kehitystä edelleen oikeaan suuntaan. Ohjain on hiljaisempi kuin mikään muu high-end-ohjain levossa. Ilmavirrankaan ei tarvitse olla järin suuri, jotta GTX 680 saadaan viileäksi -- vain GeForce GTX 590 on sitä viileämpi (mitattu 10 minuutin jälkeen, kun Windowsin työpöytä avautui).

Lämpötila ja melu rasituksessa
Lepotilalukemia tärkeämpiä ovat kuitenkin rasituslukemat, GTX 680:tä ei osteta työpöydän taustakuvaa toistamaan. Rasituksessa GTX 680 myös pääsee loistamaan -- se on kaikista hiljaisin ohjain.

Hiljaisuudesta huolimatta lämpötilat eivät pääse karkaamaan liian suuriksi. AMD:n Radeon HD 7970 ja 7950 ovat molemmat sitä viileämpiä, mutta GTX 680 on testatuista Nvidia-ohjaimista kaikista viilein.

TehonkulutusNvidian tehonkulutus levossa on yhtä vakuuttava kuin AMD:lla. GeForce GTX 680 sijoittuu Radeon HD 7970- ja 7950-ohjainten väliin.

Nvidialta ei kuitenkaan löydy kilpailijaa AMD:n ZeroCorelle, minkä takia AMD:n ohjaimet kuluttavat vieläkin vähemmän tehoa näytön sammumisen jälkeen. Ero on 13-16 wattia, kun GTX 680:n kohdalla pudotusta on vain kaksi wattia.

Huomaa tehonkulutuksen ero GTX 680:n ja GTX 590 sekä Radeon HD 6990:n välillä. Joissain testeissä ensinnä mainittu oli tehokkaampi tai yhtä tehokas kuin kaksi jäljempänä mainittua. Ero on käsittämätön. Katsotaan nyt tarkemmin miten ohjaimen suorituskyky suhteutuu tehonkulutukseen.

kommenttia 2

cueman

todella surkea ja heikkotasoinen amd painotteinen 'testi' thf toimittajilta.
tai,ei voi sanoa toimittaja,vaan amd fanboy.

amd korttia kehutaan missä voidaan ja gtx 680 kortti ei mainit kertaakaan nopeimmaksi,vaikka tosi asia on että on nopein,oli sitten pelit tai 3dmark11.


en olisi uskonut että thf on myös amd fan hinnalla millä hyvänsä,ja se on ok,mutta jos manu pitkänen on itä mieltä niin kirjoitelkoon omalle vaimollensa,ei lukijoille jotka hakevt objektiivistä testia,ja joss haetan single gpu ykköstä.

surkea testi tosiaan,vaikea löytää gtx 680 nimi edes testistä,mutta 7970 on hyvä siellä täällä,kun edes jotenkin pärjää.

surkeaa josta raportoimme th world sivulle,emme mielestämme tarvitse suomeen toista 'muropaketti.com' sivustoa,jossa amd on puolijumalla, ja jossa lukijan,eli kuluttajan mielipide on ilmaa,pääsia että amd pärjää ja nvidia ei saisi pärjätä.

mallia:

esim tomshardware pääsivun otsikko oli:

"GeForce GTX 680 2 GB Review: Kepler Sends Tahiti On Vacation"

ja lopussa summarum lukee ensimmäiseksi:
"GeForce GTX 680 is now the fastest single-GPU graphics card"

tätä asiaa ei suomi poika pitkänen huomaa,vaan että amd on ok,ja erot pienet yms, lässätystä.

tässä linkki vrtailuun THW

http://www.tomshardware.com/reviews/gef...hmark,3161.html

dRD

cueman: Testi on siis amerikkalaisen sisarjulkaisumme tekemä, juurikin se, johon viittaat, eli:

http://www.tomshardware.com/reviews/gef...hmark,3161.html

...tuosta olemme vain kääntäneet (lisenssisopimuksemme mukaan) arvostelun suomeksi. Eli mielipide on Tom's Hardwaren, globaalisti.

Petteri Pyyny (pyyny@twitter)
Webmaster
https://AfterDawn.com/

Kommentoi artikkelia