Testissä Nvidia GeForce GTX 680

Artikkelin kirjoittaja: Manu Pitkänen | 2 kommenttia

Suorituskyky wattia kohden


Sekä Nvidia että AMD ovat tehneet paljon työtä suorituskyky-tehonkulutus-suhteen parantamiseksi. Nvidia on myös ottanut käyttöön muuttavan kellotaajuuden ja jännitteen (GPU Boost). Tämän vuoksi Nvidian uutussohjain antaa erilaisia tuloksia eri peleillä ja ohjelmilla -- ei riitä, että testataan tehonkulutus yhdellä pelillä ja oletetaan sen olevan sama kaikilla muillakin.

Joudumme siis testaamaan tehonkulutusta useammalla pelillä. Käytännössä mittaukset pitäisi suorittaa myös eri resoluutioilla. Oikaisemme tässä kohtaa ja mittaamme eri pelien lukemat resoluutiolla 1920x1080 (käytössä vaativimmat asetukset).

Jätimme kahden GPU:n ohjaimet testin ulkopuolelle.


Yllä olevista käppyröistä näkyy, että AMD:n Radeon HD 7950 kuluttaa tehoa keskimäärin vähiten ja GeForce GTX 680 toisiksi vähiten.

Kun tiedämme Radeon HD 7970:n olevan nopeampi kuin Nvidian GeForce GTX 580, niin suorituskyky-teho-suhteen voidaan sanoa olevan jo tässä vaiheessa Radeonissa parempi.


Laskimme ohjainten keskimääräisen ruudunpäivitysnopeuden pelitesteistämme (1920x1080), mistä saimme tällaisen kaavion. GeForce GTX 680 saavuttaa kärkisijan helposti ja AMD:n Radeon HD 7970 on toisena. GeForce GTX 580 on Radeon HD 7950:n edellä kolmantena.

Kun tehonkulutuksesta ja suorituskyvystä ynnäillään keskiarvot, niin lopputulema on yllä olevan kaavion kaltainen. Vertailukohdaksi otettiin Nvidian edellisen sukupolven GeForce GTX 580, joka vastaa yllä olevassa kaaviossa 100 prosenttia.

Molemmat AMD-ohjaimet päihittävät GeForce GTX 580:n selvin numeroin, mutta GeForce GTX 680 painii aivan omassa luokassaan.

Suorituskyky-teho-suhde ei ole pelaajien näkökulmasta erityisen kiinnostava tilasto -- heitä kiinnostaa lähinnä absoluuttinen suorituskyky. Valmistajat ovat kuitenkin painottaneet tätä mittaria omissa puheissaan, minkä takia mekin käytimme hieman aikaa asian tutkimiseksi.

kommenttia 2

cueman

todella surkea ja heikkotasoinen amd painotteinen 'testi' thf toimittajilta.
tai,ei voi sanoa toimittaja,vaan amd fanboy.

amd korttia kehutaan missä voidaan ja gtx 680 kortti ei mainit kertaakaan nopeimmaksi,vaikka tosi asia on että on nopein,oli sitten pelit tai 3dmark11.


en olisi uskonut että thf on myös amd fan hinnalla millä hyvänsä,ja se on ok,mutta jos manu pitkänen on itä mieltä niin kirjoitelkoon omalle vaimollensa,ei lukijoille jotka hakevt objektiivistä testia,ja joss haetan single gpu ykköstä.

surkea testi tosiaan,vaikea löytää gtx 680 nimi edes testistä,mutta 7970 on hyvä siellä täällä,kun edes jotenkin pärjää.

surkeaa josta raportoimme th world sivulle,emme mielestämme tarvitse suomeen toista 'muropaketti.com' sivustoa,jossa amd on puolijumalla, ja jossa lukijan,eli kuluttajan mielipide on ilmaa,pääsia että amd pärjää ja nvidia ei saisi pärjätä.

mallia:

esim tomshardware pääsivun otsikko oli:

"GeForce GTX 680 2 GB Review: Kepler Sends Tahiti On Vacation"

ja lopussa summarum lukee ensimmäiseksi:
"GeForce GTX 680 is now the fastest single-GPU graphics card"

tätä asiaa ei suomi poika pitkänen huomaa,vaan että amd on ok,ja erot pienet yms, lässätystä.

tässä linkki vrtailuun THW

http://www.tomshardware.com/reviews/gef...hmark,3161.html

dRD

cueman: Testi on siis amerikkalaisen sisarjulkaisumme tekemä, juurikin se, johon viittaat, eli:

http://www.tomshardware.com/reviews/gef...hmark,3161.html

...tuosta olemme vain kääntäneet (lisenssisopimuksemme mukaan) arvostelun suomeksi. Eli mielipide on Tom's Hardwaren, globaalisti.

Petteri Pyyny (pyyny@twitter)
Webmaster
https://AfterDawn.com/

Kommentoi artikkelia