Testissä HTC Flyer: vaihtelu virkistää, mutta hinta hirvittää

Artikkelin kirjoittaja: Teemu Laitila | 3 kommenttia

Yhteenveto


HTC Flyer jatkaa yhtiön puhelinten linjalla laadukkailla materiaaleilla (ainakin alumiinikuoren osalta) ja loppuun asti hiotulla käyttökokemuksella. Laite on kohtalaisen näppärä käsitellä, vaikka Flyer onkin painava kokoisekseen. Samsungin Galaxy Tab 10.1 tarjoaa kolme tuumaa isomman ruudun vajaan parinsadan gramman lisäpainolla. Vaikka pienempää seitsemän tuuman tablettia usein perustellaan sen helpommalla liikuteltavuudella, se ei silti kulje mukana erityisen vaivattomasti. Markkinamiesten puheissa 7" tabletti on taskukokoinen laite ja Flyerkin toki mahtuu esimerkiksi isompaan reisitaskuun, mutta tasku ei kuitenkaan ole miellyttävä kuljetusvaihtoehto pidemmän päälle. Käytännössä kuljettamiseen tarvitaan aina erillinen kantolaukku, jossa samalla vaivalla kulkisi myös isompi laite.

Flyerin seitsemän tuuman ruutu on erittäin riittävä nettiselaukseen ja vaakatasossa suurin osa sivustoista toimii mukavasti ilman ylimääräistä vieritystä. Pienempien elementtien kohdalla zoomaus on kuitenkin usein pakollista. Omassa käytössä havaitsin, että Flyerin isompi ruutu ei useinkaan tarjonnut erityistä lisähyötyä taskusta jo löytyvän 4,3 tuuman kokoisen Samsung Galaxy S II -puhelimen rinnalla, jolloin tablettia oli turha raahata mukana kodin ulkopuolella.

Jos seitsemän tuumaa kuitenkin tuntuu sopivalta omaan käyttöön, Flyer on varteenotettava vaihtoehto. Sense 3.0 -käyttöliittymä toimii erittäin mukavasti myös tabletin näytöllä, vaikka osa käyttöliittymästä vaikuttaakin venytetyltä. Laajempaa sovellusvalikoimaa lukuun ottamatta HTC:n lupaama Android 3.x päivitys tuskin tuo erityistä muutosta käyttökokemukseen, jos käyttöliittymä säilyy ennallaan.

Flyerin suorituskyky on muutamia tilanteita (kuten aiemmin mainittu sovelluksen asennus taustalla) lukuun ottamatta täysin riittävä peruskäyttöön ja mahdollisuus siirtää HD-tasoista kuvaa esimerkiksi television ruudulle tekee siitä oivan medialaitteen. Lisäksi videoiden katselu laitteen omalta ruudulta on kaikesta huolimatta hyvää viihdettä erilaisissa kuljetusvälineissä istuessa.

Hankalan kokoluokan lisäksi Flyerin suurin ongelma on ehdottomasti sen hinta. Esimerkiksi Verkkokauppa.com myy Flyerin 16 GB muistilla varustettua WiFi-versiota noin 650 euron hintaan. Jos mukaan haluaa kynän, halvimmankin vaihtoehdon hinta nousee jo yli 700 euron, mikä on selvästi kipurajan yläpuolella 7 tuuman tabletin tapauksessa. Samaan hintaan kaupasta saa mukaansa 32 GB muistilla ja 3G-yhteyksillä varustetun iPad 2 -laitteen tai Samsungin 10.1 tuuman kokoisen Galaxy Tabin 3G-yhteyksillä ja tuplaydinprosessorilla.

kommenttia 3

kellog

Niin mikä se hinta oli ???

Ketola

Originally posted by kellog:
Niin mikä se hinta oli ???
Hinta (alkaen 650 euroa) löytyy artikkelin viimeiseltä sivulta

Jari Ketola
Administrator
http://www.AfterDawn.com

kepax

Ihan kivaltahan toi vaikuttaa, mutta jotenkin lelumainen vaikutelma jäi.
Olis ollut parempi jos olis android 3.0 ja se uudempi sense (artikkelissa muuten mainitaan käytettävyys ja suorituskyky sivulla, että sense on 2.1 for tablet ja heti myöhemmin sense 3.0, joka ilmeisesti on väärin).
Toi kamerapuoli on kyllä tosi turha, jos se kuvanlaatu on niin huono.
Mulle riittää mun SG SII :)

Kommentoi artikkelia