Testissä HTC Flyer: vaihtelu virkistää, mutta hinta hirvittää

Artikkelin kirjoittaja: Teemu Laitila | 3 kommenttia

Hitaan alun jälkeen Android-tablettien valikoima on kasvanut hyvää vauhtia ja tällä hetkellä tarjontaa on jo useilta eri valmistajilta ja eri kokoluokissa. Vaikka Samsung johtaa tällä hetkellä Android-tablettien myyntimäärissä, myös muilta valmistajilta on saapunut markkinoille varteenotettavia vaihtoehtoja. HTC on viime vuosina kerännyt mainetta laadukkaiden älypuhelinten valmistajana ja toukokuussa kauppoihin saapui yhtiön ensimmäinen tablet-laite.

Olemme muutaman viikon ajan tutustuneet HTC Flyer -tablettiin ja tässä artikkelissa käydään läpi Flyerin ulkomuotoa, tablet-käyttöön räätälöityä Sense-käyttöliittymää, laitteen yleistä suorituskykyä sekä 7 tuuman kokoluokan käytännöllisyyttä kun rinnalla käytössä on 4,3 tuuman kokoinen älypuhelin. Flyer sijoittuu hintansa puolesta halvimpien tablet-mallien yläpuolelle, mutta ominaisuuksiensa puolesta se on erittäin virkistävää vaihtelua geneeristen Tegra 2 -pohjaisten Android-tablettien joukossa.

Ulkoasu


HTC Flyer toimitettiin testiin valkoisessa paketissa, jonka sisältä löytyi laitteen lisäksi laturi, USB-johto tietokoneeseen liittämistä varten, valkoiset kuulokkeet sekä Magic Pen -stylus-kynä, jolla näytölle voidaan piirtää tai kirjoittaa. Kynä ei kuitenkaan ole myyntipakkauksen vakiovaruste, vaan se on ostettava erikseen noin 60 euron hintaan. Lisäksi paketista löytyy yksinkertainen nahkapussukka, joka suojaa laitetta naarmuilta kuljetuksen aikana.

HTC:n puhelimia pidetään yleisesti laadukkaasti valmistettuina, eikä yhtiö Samsungin tapaan ole sortunut liialliseen muovin käyttöön laitteidensa kuorissa. Flyer ei ole poikkeus puhelimiin nähden, vaan laitteen kuoret koostuvat yhdestä isosta alumiinisesta kappaleesta. Muovia on kuitenkin käytetty laitteen molemmissa päädyissä. Yläpään irrotettavan muoviläpän alta löytyvät paikat SIM-kortille sekä microSD-kortille. Muoviset päädyt myös parantavat osaltaan antennien toimivuutta alumiinisessa kotelossa.Pyöristetyt sivureunat antavat laitteelle hieman todellista paksuutta ohuemman vaikutelman. Myös koko takakansi vaikuttaa kuperalta, joka johtuu päitä kohti ohenevasta muotoilusta. Kuperaa vaikutelmaa vahvistaa päätyreunojen kaartuminen näytön tason yläpuolelle.Flyer ei ole mikään kevyt laite, sillä alumiininen kotelo nostaa painon aina 415 grammaan. Toisaalta paino on tottumiskysymys ja parin viikon testijakson jälkeen se ei juuri haitannut käyttöä, vaikka laitteen kannatteleminen kädessä pitkiä aikoja tuntuukin ranteissa. Painava alumiinikotelo antaa laitteelle kuitenkin tukevan vaikutelman eikä kuori juuri nitise paineltaessa. Toisaalta päätyjen muoviosat ovat huomattavasti vähemmän tukevia.

Näytön ympärillä on paksuhkon oloinen musta reunus, jota kiertää alumiininen kaistale ja päätyjen valkoiset muovireunukset. Etupuolen kamera löytyy näytön vasemmalta puolelta.

Flyerista löytyy varsinaisia fyysisiä näppäimiä vain kolme kappaletta, yläpäässä virtanäppäin ja oikeassa yläkulmassa äänenvoimakkuuden säätimet. Käyttöliittymää ohjataan näytön reunukseen sijoitetuilla kapasitiivisilla näppäimillä. Laitteen alareunaan on sijoitettu micro-USB-liitäntä, jota käytetään laitteen lataamiseen, tietokoneeseen liittämiseen sekä kuvan siirtämiseen isommalle ruudulle erillisen adapterin avulla. USB-liitäntä on muotoiltu poikkeamaan standardista, eli HTC:n lisälaitteet eivät toimi muissa laitteissa, mutta Flyeriin voi silti liittää myös standardin micro-USB-johdon. Yläreunasta virtanappulan vierestä löytyy 3,5mm audioliitäntä.kommenttia 3

kellog

Niin mikä se hinta oli ???

Ketola

Originally posted by kellog:
Niin mikä se hinta oli ???
Hinta (alkaen 650 euroa) löytyy artikkelin viimeiseltä sivulta

Jari Ketola
Administrator
http://www.AfterDawn.com

kepax

Ihan kivaltahan toi vaikuttaa, mutta jotenkin lelumainen vaikutelma jäi.
Olis ollut parempi jos olis android 3.0 ja se uudempi sense (artikkelissa muuten mainitaan käytettävyys ja suorituskyky sivulla, että sense on 2.1 for tablet ja heti myöhemmin sense 3.0, joka ilmeisesti on väärin).
Toi kamerapuoli on kyllä tosi turha, jos se kuvanlaatu on niin huono.
Mulle riittää mun SG SII :)

Kommentoi artikkelia