Parhaat työpöytänäytöt: kesä 2012

Artikkelin kirjoittaja: Panu Roivas | 3 kommenttia

Hintaluokka: 300-400€Lisäämällä budjettiin sata euroa lisää, päästään ensimmäisiin Nvidia 3D Vision 2 –näyttöihin, ja laadukkaampiin IPS-paneeleihin, jotka on suunnattu kuvankäsittelyyn.

24” BenQ XL2420T

XL2420T edustaa Nvidian toisen sukupolven 3D Vision –näyttöjä, jotka on varustettu ns. Lightboost –ominaisuudella. Aktiivilasit tummentavat kuvaa, joten kirkkaampi näyttö on tarpeen 3D-käytössä. XL2420T ajaa asiansa myös 2D-käytössä 120 Hz virkistystaajuuden ansiosta. Se on kuitenkin edelleen TN-paneeli, jota vaivaavat heikot katselukulmat. BenQ:n erikoisominaisuutena 120 Hz näytöissä on sen jalustan kääntömahdollisuus. Tätä ei yleensä löydy 3D-näytöistä sillä 3D-kuva kärsii jos näytön kääntää pystysuuntaan.

Hinta- ja tuotetiedot Edukas.fi:ssä.

23” Samsung S23A750D

Samsung 700-sarjan kehittyneempi malli on varustettu dual-link DVI:n sijaan DisplayPort-liitännällä. Se on käytännössä AMD:n vastine Nvidian 3D Vision 2 –näytöille. 700D:n tavoin se käyttää glossy-paneelia, joka heijastaa valon helposti. TN-paneeliksi näytön kuvanlaatu on kuitenkin yllättävän hyvä. Valitettavasti sen erikoinen kapasitiivisilla painikkeille varustettu alusta jättää toivomisen varaa. 700D-mallin tavoin tämänkin mallin mukana tulee 3D-lasit, joten Samsungin näyttö on yksi halvimpia vaihtoehtoja 3D-elämyksen saavuttamiseen, kunhan sinulla on AMD:n DisplayPort-näytönohjain.

Hinta- ja tuotetiedot Edukas.fi:ssä.

27” LG IPS277L

LG on tuomassa markkinoille 23” ohutreunaisen mallin lisäksi myös 27” mallin 1920x1080-resoluutiolla. Näyttö on poikkeuksellinen siltä osin, että 1080p-resoluutiolla varustettuja 27” IPS-näyttöjä ei ole tätä ennen näkynyt, vaan useimmat IPS-mallit ovat 2560x1440-resoluutiolla ja korkealla hintalapulla varustettuja. Tätäkään paneelia ei ole vielä saatavilla, sillä LG julkisti molemmat malllit äskettäin. Näin ollen myös sen lopullinen laatu on osittain kysymysmerkki. Hintaa sillä pitäisi kuitenkin olla noin 300€, mikä tekee yhdistelmästä seuraamisen arvoisen.

Hinta- ja tuotetiedot Edukas.fi:ssä.

kommenttia 3

Ibanez90

Ainakin omien kokemuksien mukaan alta 300€ näytöistä ylivoimaisesti paras on Eizo Foris FS2332 joka vie Delliä jokaisella osa alueella. Tuli aika monta näyttöä testattua ennen kuin löytyi näyttö johon olen tyytyväinen ja se on tämä. Delliltä tuli testattua U2311H sekä U2312HM, Benqulta XL2410T.

Dellissä on niin huono tuo näytönkalvo mikä saa valkoisen näyttämään likaiselta ja muutenkin värit todella oudot vaikka ne calibroisi verrattuna tähän Eizoon.

Mynthon

Tästäkin valikoimasta näkee, että näytön valinta on kompromissia kompromissin perään.
Valmistajat hannaavat oled-paneelien markkinoille tuloa, mutta tuskin niistäkään mitään kaikki vanhojen paneelityyppien heikkoudet ratkaisevaa messias-teknologiaa loppujen lopuksi tulee.

hannibal_pjv

Toki tulee... tripla hinnalla...
Siis sitten, kun hinta on laskenut "järkevälle" tasolle. Ensi alkuun niistä nyhdetään 10-20 kertaista hintaa.
Mutta arvatenkin noita Oled näytäjäkin voidaan tehdä halvalla (ja huonosti) tai sitten kaikki asiat huomioiden varsin hyviä ja tyyriitä.
Mutta ans kattoo. Kyllähän ne lupaavilta vaikuttavat jo noiden kannettavien härpäkkeiden osalta, mutta hyvillä IPS näytöillä on puhelinpuolella ihan hyvä maine, joten ei se ero niin valtava ole.

Kommentoi artikkelia