Parhaat työpöytänäytöt: kesä 2012

Artikkelin kirjoittaja: Panu Roivas | 3 kommenttia

Kesän osto-opassarjassamme olemme jo ehtineet tutustua tämän hetken tilanteeseen pelinäytönohjainten, SSD-asemien sekä pelisuorittimien osalta. Tällä kertaa vuorossa ovat näytöt, jotka ovat keskeinen osa PC:n käyttöä. Vaikka moni kuluttaakin tuhansia euroja tehokkaaseen pelikoneeseen, saattaa näyttö olla vielä vanhan koneen jäljiltä, tai muuten vain muuhun kokoonpanoon nähden mitäänsanomaton. Näyttöjen tapauksessa pätee kuitenkin sama asia kuin sängyn ostossa, eli jos aikoo viettää ison osan päivästään sen ääressä, kannattaa ostaa kerralla hyvä. Lisäksi näyttöjen elinikä on PC-maailmassa verrattain pitkä, joten niitä ei tarvitse olla vaihtamassa joka vuosi.

Tässä artikkelissa nostamme esiin hyviä valintoja eri kokoluokista ja budjettikategorioista. Emme keskity pelkästään pelaajille tarkoitettuihin näyttöihin, emmekä syvenny tarkasti kuvankäsittelijöille tarkoitettuihin yksityiskohtiin. Tarkoituksena on antaa yleiskatsaus nykyiseen tilanteeseen markkinoilla, ja siihen, mitä ominaisuuksia kannattaa pitää silmällä kun lähtee ostamaan uutta näyttöä tietokoneelleen.

Artikkelin tuotevalinnat on tehty tämänhetkisten hintojen mukaan yleisellä tasolla, ja tuttuun tapaan huomioon ei edelleenkään oteta yksittäisiä tarjoustuotteita. Näyttöjen tapauksessa paremmuutta on kuitenkin vaikea vertailla, joten mitään suoranaista paremmuusjärjestystä ei tässä artikkelissa tehdä, vaan nostamme kaikista budjettikategorioista esiin muutamia suositeltavia malleja, jotka ovat hyviä johonkin tiettyyn tarkoitukseen. Osalle valinnoista löytyy varmasti myös samasta luokasta vastaavia malleja eri valmistajilta, mutta tähän artikkeliin poimimme näistä vain yhden mallin edustamaan kyseisen kategorian arkkityyppiä.

kommenttia 3

Ibanez90

Ainakin omien kokemuksien mukaan alta 300€ näytöistä ylivoimaisesti paras on Eizo Foris FS2332 joka vie Delliä jokaisella osa alueella. Tuli aika monta näyttöä testattua ennen kuin löytyi näyttö johon olen tyytyväinen ja se on tämä. Delliltä tuli testattua U2311H sekä U2312HM, Benqulta XL2410T.

Dellissä on niin huono tuo näytönkalvo mikä saa valkoisen näyttämään likaiselta ja muutenkin värit todella oudot vaikka ne calibroisi verrattuna tähän Eizoon.

Mynthon

Tästäkin valikoimasta näkee, että näytön valinta on kompromissia kompromissin perään.
Valmistajat hannaavat oled-paneelien markkinoille tuloa, mutta tuskin niistäkään mitään kaikki vanhojen paneelityyppien heikkoudet ratkaisevaa messias-teknologiaa loppujen lopuksi tulee.

hannibal_pjv

Toki tulee... tripla hinnalla...
Siis sitten, kun hinta on laskenut "järkevälle" tasolle. Ensi alkuun niistä nyhdetään 10-20 kertaista hintaa.
Mutta arvatenkin noita Oled näytäjäkin voidaan tehdä halvalla (ja huonosti) tai sitten kaikki asiat huomioiden varsin hyviä ja tyyriitä.
Mutta ans kattoo. Kyllähän ne lupaavilta vaikuttavat jo noiden kannettavien härpäkkeiden osalta, mutta hyvillä IPS näytöillä on puhelinpuolella ihan hyvä maine, joten ei se ero niin valtava ole.

Kommentoi artikkelia