Parhaat työpöytänäytöt: kesä 2012

Artikkelin kirjoittaja: Panu Roivas | 3 kommenttia

Hintaluokka: 1000€+ ja useamman näytön kokoonpanotYli tuhat euroa näyttöönsä pistävä etsii joko 30” 2560x1600-resoluution näyttöä, tai laadukasta ammattilaisnäyttöä kuvankäsittelyyn. Tässä artikkelissa emme paneudu näiden näyttöjen erikoisominaisuuksiin, ja jokaisella lienee omat mielipiteensä siitä, mikä on olennaisinta tämän hintaluokan näytössä. Pelikäyttöön 30” näytöt eivät ole ehkä optimaalisimpia paneelien verrattain heikon vasteajan takia, mutta esimerkiksi Dellin U3011 on reilun 1000 euron hinnalla vielä harkittavissa jos suuri resoluutio kiinnostaa pelikäytössä.Jos yksi näyttö ei riitä, tarvitaan rinnalle toinen. Ja kun se toinen on hankittu, miksi ei kolmatta? Pelikäytössä kolmen näytön AMD Eyefinity ja Nvidia Surround ovat todellinen vaihtoehto 30” näytölle. Esimerkiksi kolme kohtuullisen laadukasta Dellin U2312HM -näyttöä irtoaa jo alle 600 euron. 27” mallit tulevat myyntiin 300€ pintaan, joten kolme kappaletta niitä kustantaisi vielä alle 1000 euroa. Tai jos sittenkin säästäisi hieman, ja hankkisi kolme 2560x1440-resoluution näyttöä…

kommenttia 3

Ibanez90

Ainakin omien kokemuksien mukaan alta 300€ näytöistä ylivoimaisesti paras on Eizo Foris FS2332 joka vie Delliä jokaisella osa alueella. Tuli aika monta näyttöä testattua ennen kuin löytyi näyttö johon olen tyytyväinen ja se on tämä. Delliltä tuli testattua U2311H sekä U2312HM, Benqulta XL2410T.

Dellissä on niin huono tuo näytönkalvo mikä saa valkoisen näyttämään likaiselta ja muutenkin värit todella oudot vaikka ne calibroisi verrattuna tähän Eizoon.

Mynthon

Tästäkin valikoimasta näkee, että näytön valinta on kompromissia kompromissin perään.
Valmistajat hannaavat oled-paneelien markkinoille tuloa, mutta tuskin niistäkään mitään kaikki vanhojen paneelityyppien heikkoudet ratkaisevaa messias-teknologiaa loppujen lopuksi tulee.

hannibal_pjv

Toki tulee... tripla hinnalla...
Siis sitten, kun hinta on laskenut "järkevälle" tasolle. Ensi alkuun niistä nyhdetään 10-20 kertaista hintaa.
Mutta arvatenkin noita Oled näytäjäkin voidaan tehdä halvalla (ja huonosti) tai sitten kaikki asiat huomioiden varsin hyviä ja tyyriitä.
Mutta ans kattoo. Kyllähän ne lupaavilta vaikuttavat jo noiden kannettavien härpäkkeiden osalta, mutta hyvillä IPS näytöillä on puhelinpuolella ihan hyvä maine, joten ei se ero niin valtava ole.

Kommentoi artikkelia