Parhaat työpöytänäytöt: kesä 2012

Artikkelin kirjoittaja: Panu Roivas | 3 kommenttia

Hintaluokka: 100-200€Halvimmat 23” 1920x1080-resoluution näytöt ovat poikkeuksetta TN-paneelilla varustettuja, ja niistä löytyy monesti VGA ja HDMI –liitäntöjä. Viime aikoina myös halvat e-IPS –paneelilla varustetut näytöt ovat saavuttaneet alle 200€ rajapyykin, ja ne ovatkin tämä kategorian suositelluimmat mallit.

23” Fujitsu SL23T-1

Fujitsun SL23T-1 edustaa halpojen TN-paneelien arkkityyppiä, ja parasta siinä on sen edullinen hinta. TN-paneelien laatuerot eivät ole merkittävät tässä hintaluokassa, joten periaatteessa mikä tahansa 1920x1080-resoluution 23” näyttö ajaa saman asian. Hoin 130€ hinnalla Fujitsun malli on kuitenkin edullisemmasta päästä, ja vastaavilla ominaisuuksilla varustettuja malleja löytyy myös selvästi kalliimmalla. Näitä malleja voikin siis suositella lähinnä jos budjetti ei millään yllä 200€ tienoille IPS-paneelilla varustettuun näyttöön.

Hinta- ja tuotetiedot Edukas.fi:ssä.

23” Dell U2312HM

Dellin näyttö on alle 200€ kategoriassa vertaansa vailla, ja sen ominaisuudet tekevät siitä edullisen jokapaikan höylän. Dell käyttää LG:n tavoin e-IPS-paneelia, mutta sen fyysinen rakenne on laadukkaampi ja säädöt kattavammat. Dellin näyttö on myös halvimpia DisplayPort-liitännällä varustettuja malleja. Hyvää 23” perusnäyttöä etsivän ei tarvitse juuri harkita muita malleja tällä hetkellä, sillä Dell kelpaa myös pelikäyttöön.

Hinta- ja tuotetiedot Edukas.fi:ssä.

23” LG IPS233L

Vastikään julkistettu LG:n 1,2 mm (Päivitys: LG:n markkinointi 1,2 mm reunoista on harhaanjohtavaa) paksuisilla reunoilla ja IPS-paneelilla varustettu näyttö tullaan ilmeisesti hinnoittelemaan 200 euron tuntumaan, mikä tekee siitä varsin houkuttelevan vaihtoehdon monelle. LG:n näytöstä ei ole kuitenkaan vielä saatavilla tarkempia arvosteluja, mutta se kannattaa kuitenkin pitää mielessä jos ohutreunaiselle IPS-näytölle on käyttöä.

Hinta- ja tuotetiedot Edukas.fi:ssä.

kommenttia 3

Ibanez90

Ainakin omien kokemuksien mukaan alta 300€ näytöistä ylivoimaisesti paras on Eizo Foris FS2332 joka vie Delliä jokaisella osa alueella. Tuli aika monta näyttöä testattua ennen kuin löytyi näyttö johon olen tyytyväinen ja se on tämä. Delliltä tuli testattua U2311H sekä U2312HM, Benqulta XL2410T.

Dellissä on niin huono tuo näytönkalvo mikä saa valkoisen näyttämään likaiselta ja muutenkin värit todella oudot vaikka ne calibroisi verrattuna tähän Eizoon.

Mynthon

Tästäkin valikoimasta näkee, että näytön valinta on kompromissia kompromissin perään.
Valmistajat hannaavat oled-paneelien markkinoille tuloa, mutta tuskin niistäkään mitään kaikki vanhojen paneelityyppien heikkoudet ratkaisevaa messias-teknologiaa loppujen lopuksi tulee.

hannibal_pjv

Toki tulee... tripla hinnalla...
Siis sitten, kun hinta on laskenut "järkevälle" tasolle. Ensi alkuun niistä nyhdetään 10-20 kertaista hintaa.
Mutta arvatenkin noita Oled näytäjäkin voidaan tehdä halvalla (ja huonosti) tai sitten kaikki asiat huomioiden varsin hyviä ja tyyriitä.
Mutta ans kattoo. Kyllähän ne lupaavilta vaikuttavat jo noiden kannettavien härpäkkeiden osalta, mutta hyvillä IPS näytöillä on puhelinpuolella ihan hyvä maine, joten ei se ero niin valtava ole.

Kommentoi artikkelia