Tom's Hardwaren näyttökatsaus: 2013

Artikkelin kirjoittaja: Panu Roivas | 2 kommenttia

Samsung S23A750D – Peilinkirkas 3D

Samsungin näyttö otettiin testiin mukaan tuomaan hieman erilaista näkemystä 120 Hz paneeleista. Kyseessä on edelleen 1080p TN-paneeli, mutta muista testin näytöistä poiketen se käyttää glossy-pinnoitetta muiden turvautuessa kevyeen mattapinnoitteeseen. Käytännössä tämä lisää S23A750D:n värien elävyyttä heijastuksien kustannuksella. S23A750D vaatii itselleen todella tarkat valaistusolosuhteet heijastuksien takia, mutta pimeässä huoneessa sen kuva on mattapintaista miellyttävämpi.


S23A750D heijastaa kaiken valon mitä sen edestä löytyy


S23A750D on myös testin ainoa näyttö, jonka mukana tulee 3D-lasit. Näytön mukana saa Tridef-sovelluksen lasien käyttöön, ja se tukee AMD:n HD3D:tä, mutta ei Nvidian 3D Visionia. Lisäksi siinä on sisäänrakennettu 2D->3D konversiotila. Käytännössä se on liian hidas pelikäyttöön, ja videotoistossa se ei vedä vertoja oikealle 3D-toteutukselle.

MX299Q:n tavoin S23A750D on design-malli, jossa on ohuet reunat ja olemattomat fyysiset säätömahdollisuudet. Vain kallistus on tarjolla, ja kaikki liitännät ja OSD-painikkeet on sijoitettu pyöreään jalustaan. Käytännössä jalusta on harvinaisen epäkäytännöllinen ja kosketuspainikkeet ovat suoraan sanottuna raivostuttavat. Liitäntöinä toimii DisplayPort ja HDMI, joista vain DP toimii 120 Hz virkistystaajuudella.OSD:n säätömahdollisuudet ovat perusluokkaa. Tarjolla on perusasetusten ja 3D-tilojen lisäksi Samsungin omia väriensäätöasetuksia valmistilojen sijaan, mutta käytännössä nämä ovat lähes sama asia. Tarjolla on myös overdrive-asetukset Asuksen ja BenQ:n tapaan.

Kalibroituna Samsungin värit ovat Asuksen tavoin sinertävät eikä ongelmaa saa juurikaan korjattua. Muilta osin väritarkkuus on hieman VG248QE:ta parempi ja glossy-pinnoite auttaa näiltä osin, jos heijastukset eivät haittaa. Mustan taso oli hieman IPS-paneeleja parempaa, mutta valitettavasti näytön alalaidassa on selkeää valovuotoa.

Pelikäytössä S23A750D on VG248QE:n tavoin varsin nopea, eikä sillä ole ongelmia liiketoiston suhteen. Myös siitä löytyy sen oma Lightboostin kaltainen taustavalo jota voi hyödyntää 3D:n lisäksi liiketoiston parantamisessa, mutta samalla väritarkkuus ja kirkkaus heikkenee entisestään.

kommenttia 2

Jii89

ok

Darce

ok

Kommentoi artikkelia