Langattomat verkot: yhdeksän 802.11n reititintä testissä

Artikkelin kirjoittaja: Panu Roivas | 0 kommenttia

TRENDnet TEW-654TR Ja TEW-671BR
Halusimme heittää pöydälle myös yhden villin kortin tähän arvosteluun. TRENDnetin TWE-654TR (58,89$) on matkareititin kooltaan vain 2,4 x 3,2 x 0,7 tuumaa. Taskukokoinen ihme painaa vain noin 45 grammaa. Se pitää sisällään kaksi 2,4 GHz antennia ja kuuluvuus on arvioitu vajaaseen 50 metriin sisätiloissa—täysin riittävästi hotellihuoneeseen mihin se on tarkoitettu ellet hengaile Venetianin kattohuoneistossa.
Ideana on, että pienen työpöydän ja epämukavan tuolin sijaan voit iskeä reitittimen Ethernet-liitäntään ja makoilla sängyllä käyttäen kannettavan sisäänrakennettua WiFiä tai TWE-624UB mokkulaa jonka TRENDnet tarjoaa paketin mukana. Tietysti jos sinulla on useampia ihmisiä samassa huoneessa (ei välttämättä sängyssä) he voivat myös käyttää yhteyttä omilla koneillaan.

Huomaa ettei tässä laitteessa ole LAN-portteja. Saat yhden WAN-portin, ja kaikki muu on langatonta. Wi-Fi Multimedia QoS, WPS asetuksen ja reitittimen muuttamisen liityntäpisteeksi lisäksi paljoa mainittavaa ei ole. OK, kantolaukku on ihan kiva. Suorituskyvystä ei tosin ole mitään kotiin kirjoitettavaa. Laite on tehty bisnesratkaisuksi, ei pelaajan tuotteeksi ja arvioitu sen mukaan. Kaikenkaikkiaan pieni TEW-654TR näytti meistä uskottavalta.Toivoimme arvostelevamme TWE-673GRUn, TRENDnetin viimeisimmän reitittimen. Yritys antoi ystävällisesti meille testimallin muutama kuukausi sitten, emme saaneet siitä tyydyttäviä tuloksia. Vähemmän yllättäen 673GRU ei ole vieläkään julkaistu. Sen sijaan testasimme 671BR (83,80$) jonka TRENDnet oli jo lähettänyt meille. Olimme kiinnostuneita näkemään kuinka tämä laite pärjäisi, sillä vaikka se on kaksikaistainen malli, siinä on vain kaksi 2dBi ulkoista antennia normaalin kolmen sijaan. Laitteessa on kuitenkin myös kaksi 4 dBi sisäistä antennia. SDB-ominaisuudella ja 84$ hinnalla se on todella edullinen jos se todella toimii luvatusti.Myönnettäköön, että SDB-toimivuus on TEW-671BRn kohokohta. LAN-portit ovat 10/100. Saat perustason QoS-ominaisuudet, integroidun tietoturvan ja WPSn. Lisää pakettiin TRENDnetin kolmen vuoden takuu ja tarjolla on vahva budjettivaihtoehto.

Kommentoi artikkelia