Langattomat verkot: yhdeksän 802.11n reititintä testissä

Artikkelin kirjoittaja: Panu Roivas | 0 kommenttia

TP-Link WR741ND
Ennen tämän artikkelin valmistelua emme olleen koskaan arvostelleet yhtään TP-Linkin laitetta. Yritys, joka on lähtöisin Shenzhenistä, Kiinasta, yrittää ilmeisesti olla seuraava D-Link tarjoamalla edullisimpia verkkotuotteita. He lähestyivät meitä kuukausia sitten uuden "Lite-N"-teknologian kanssa. Riittäkö? Joka tapauksessa, yritämme pudistaa ennakkoluulot tehottomuudesta ja muistaa, että enemmistö maailmasta tarvitsee vain halpaa rautaa joka hoitaa hommansa. Tämä on TP-Linkin kohdeyleisö. Selaamalla katalogin läpi jonka edustajat meille lähettivät WR741ND:n (25€) lisäksi emme nähneet yhtään visuaalisesti kiinnostavaa tuotetta. Kaikki on tehty geneeriseksi. Tämä ei välttämättä ole paha asia, mutta näyttää selvästi minne TP-Link tähtää.

WR741ND käyttää 2x2 MIMO-matriisia yhdellä ylimääräisellä antennilla. Neljä 10/100 LAN-porttia, ei USB-liitäntää. Kuten Belkin N150, tämä on ultra-perus, aloittelijan 2,4 GHz reititin. QSS (Quick Secure Setup) -nappi edessä on uudelleenbrändätty WPS. Suunnilleen ainoa asia joka erottuu on TP-Linkin yksinkertainen QoS.Toisaalta kaikki tämä yksinkertaisuus helpottaa asennusta. Huviksemme annoimme reitittimen verkoista mitään tietämättömälle täällä toimistolla ja pyysimme häntä asentamaan sen. Hän sai sen toimimaan alle 20 minuutissa. TP-Linkin eduksi käyttöohje on yllärrävän hyvin tehty, ilman selkeitä virheitä joita olemme tottuneet näkemään halvemmilta valmistajilta. Manuaali jopa näyttää kuvia onnistuneesta ja epäonnistuneesta ping-testistä, juuri mitä aloittelijan tarvitsee nähdä.
Emme pidättele tässä tapauksessa mölyjä mahassamme. WR741ND oli huonoiten suoriutuva reititin tässä artikkelissa, vaikka käytimme puljun omaa TL-WN721N USB-adapteria. Voit silti löytää tämän reitittimen netistä 25€ hintaan. Jos tarvitset vain yhdistää muutaman koneen etkä välitä nopeudesta, muttet kuitenkaan halua pakata lounasta 100MB varmuuskopiointia varten, tämä saattaa olla riittävä.

Kommentoi artikkelia