Langattomat verkot: yhdeksän 802.11n reititintä testissä

Artikkelin kirjoittaja: Panu Roivas | 0 kommenttia

Testitulokset: 1GB Siirto, Pienet Tiedostot
Ei ole pitkä aika sitten kun pidimme 3 metrin sijainti 1 testiä teoreettisena eikä käytännöllisenä, koska kuka oikeasti pitäisi Langatonta laitetta muutaman metrin päässä reitittimestä? Noh, jatkuvien 11n nopeuksien ylittäessä 10/100 Ethernetin ja Wi-Fi-tuellisten laitteiden määrän räjähdettyä lähietäisyystestien käytännöllisyys ja järkevyys tuntui kasvaneen. Joten siinä missä ennen vähättelimme sijainti 1 tuloksia, nyt otamme ne huomioon yhtä tärkeinä. Langattomat laitteet ovat käytössä kaikkialla kotona.

Varoitamme etukäteen: Ole valmis näkemään Linksysin reititin mainittuna useassa kohtaa. Ideaalisesti haluamme nähdä kolme lähekkäin ryhmittynyttä palkkia korkeilla arvoilla. Normaalia on nähdä parhaat tulokset lähellä ja jyrkkä pudotus kun etäisyys ja esteiden määrä kasvaa. Katso D-Linkin "from router" tulokset erinomaisena esimerkkinä tästä. Ilmiselvää lienee, että haluamme nähdä hyviä tuloksia joka sijainnissa. 2,4GHz siirtotesteissä reitittimeltä ja reitittimelle Linksys nousee voittajaksi, eikä tipu koskaan alle 50Mb/s keskiarvon kumpaankaan suuntaan.

ZyXEL ja Asus N16 iskevät tauluun kunnioitettavat tulokset, molempien jaksaessa hyvin lukuunottamatta N16n pudotusta sijainti 2:ssa. Hämmentävää on kuinka alisuoriutuja Belkin N150 ottaa huiman suorituskykyhypyn sijainti 2:ssa reitittimeen päin, vaikka tulokset sijanti 1 ja 3:ssa ovat masentavia, usko tai älä.
5GHz tapauksessa Linksys ja Ruckus ottavat johtosijat. Nähtävästi reitittimestä päin testit olivat rankempia kolmelle neljästä laitteesta, Ruckusin ollessa jatkuva poikkeus joka laittaa melkein joka testin näyttämään helpolta.

Kommentoi artikkelia